Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Schandl listája

2022. január 28. - The milkman

Avagy: a látszat csal. ( a bíró remélhetőleg nem fog...) S.Gy. magas beosztásban lévő, állami alkalmazott. Bizonyára megállná a helyét a versenyszférában is, de ő a haza szolgálatába állította munka - és izom erejét. Első piros pont. Hamar felismerte, hogy s hozzá hasonlóan munkálkodó és gondolkodó (?) munkatársai fizetése nem áll arányban az elvégzett munkájukkal. Kis pénz, kis foci... meg még az is lehet, hogy elhagyják pozíciójukat. Cselekedni kell ! Második piros pont. A mentőakcióknak - furmányosan - a Schandl listája nevet adta és módszeresen el kezdte gyűjtögetni azoknak a nevét, akik az ő - erős - farvizén túlélhetik ezt a válságos időszakot. Nagyon bölcsen a V betűvel kezdte a sort. Harmadik piros pont. A nevek gyűltek, a bevételek növekedtek... be kellett hát fektetni a pénzt. Negyedik piros pont. Önzetlenül önkormányzati lakásokat vásárolt fel, hogy a listán szereplő rászorulóknak segíteni tudjon lakhatási problémáikon. Kiderült azonban, hogy ezen kollégáknak már van - elég jó, kölcsönnel NEM terhelt - lakásuk. Hm. Nosza, jöhet egy nyaraló Siófokon. Megépült. Nagy lett, de S.Gy. is nagy (volt). Jó érzékkel kiegészítette a  helyi építési hatóság döntéshozójának jövedelmét is. (Think global, act local...) Negyedik piros pont. Mivel a listán egyre több megmentett kolléga szerepelt, sebességet váltott. Mindenhová rendőrségi megkülönböztető jelzést használó autóval járt és... és, hogy lássuk mennyire szívén viselte listás partnereit: Covid-teszteket vásárolt ! Najó, egy picit a piaci ár felett. De első az egészség ! (második a Kisvárda)

De jaj... A "spielbergi" fordulat itt sem maradt el: bár a listáján szereplő embereinek segített, neki el kellett - volna - hagyni kicsi hazáját. S mikor alvókája mellé bepakolta hétvégi költőpénzét (másfél milliárd forintot ), na akkor... akkor kérdezték meg ezt a nagyszerű embert: - Kmh. Schandl úr ? - Eeegen ... Látta a Schindler listája című filmet ? - Neeem, nincs időm moziba járni, sok a dolog... - Kááár. Mert akkor tudná, hogy a pénz nem boldogít... Még akkor sem, ha másokon segítünk vele... - Őöööö. Most akkor... - Hááát nem tudjuk. Fogja a listáját, szálljon be az autóba. Egyelőre kap egy fekete pontot. Később lehet, hogy többet...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8116869068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása