Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Svábbogarak és a nő

2023. március 22. - The milkman

Teljesen igaz, hogy új értelmiségi réteg képződik a kormány körül/alatt. Új stílus, új megmondóemberek, központi iránymutatás. Rendben. Vannak erősebb kiszólások is, amire fel-felszisszen az azt TÉNYLEG értő közönség. Rendben. De ahelyett, hogy a "szerzők" utólag magyarázkodnának, üssék el ezeket a mondatokat egy jó adag magyar humorral, kérem!  Példának okáért itt van a Demeter Szilárd által gründolt Zenei Tanács. Szóvá tették a derék kultúrvezetőnek, hogy nincs női tagja a grémiumnak. Jött valami válaszféle a kvótákról, meg a nemekről, de jómagam simán beválogatom a csapatba Demjén Rózsit és ezzel csendre intettem  az izgága újságírókat. Ennyi.

Aztán itt van Bencsik főszerkesztő úr minősítése a márciusi tüntetőkről. Jó, elsőnek erősnek hangzik a svábbogár kifejezés, de ha elolvassuk a magyar nyelv értelmező kéziszótárában az idevágó mondatot, mindjárt más értelmezést kap a Bencsik-féle megközelítés: "Lakásban és kamrában tartózkodó, általában hulladékból táplálkozó élőlény." Magunkra ismerünk?! Én igen. Bár a kamrámban keveset tartózkodom, de tavasszal én is szívesen kimegyek a természetbe és - ha alaposan megvizsgálom az összetevőket - bizony gyakran eszem hulladékot , sőt hullát is (állati tetem formájában). Talán B. András arra is célzott, hogy amíg a Nemzet Csótánya a Zenei Tanácsban segít fellendíteni a magyar pop-ipart (vagy popi-part), a magyar svábbogarak az Andrássy úton sétálgatnak és kiabálnak nagyokat. Szerinte EZ nem jó.

Kíváncsian várom, milyen elnevezést kapnak az akkumulátorgyárban dolgozók. Ötlet?

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3418078010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.03.23. 06:12:22

ők lesznek a savazók, akik mindig a bölcs vezérre savaznak.
süti beállítások módosítása