Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Tegnap 2.

2024. április 08. - The milkman

Hiszem, hogy az ÉLET mindig ad útmutatást, csak meg kell tudnunk hallani, mit üzennek az Istenek/az Angyalok/a Rezgések/a Felsőbb intelligencia/ a Kormányinfó:-) DE óriási a zaj! Hogyan is tudnánk ilyenekre figyelni?! Manapság aki csendben ül és - mondjuk - a légzésére figyel, rásütik, hogy depressziós és - kivételes esetektől eltekintve - teletömik gyógyszerekkel. Pedig...

Visszatérve a naplószerű beszámolómhoz: megtekintettem a Tökéletes napok című filmet. Egy, látszólag magányos férfi mindennapjait bemutató, alacsony költségvetésű, lassú alkotásról van szó. És ebben a "lassúságban" benne van persze az is, hogy van időnk észre venni az élet szép dolgait. S ezeket nem a bevásárlóközpontok kínálják, hanem a természet. A természetes, emberi léptékű életvezetés elvezet a belső békéhez. EZT üzeni számomra a film. Persze - a zseniális rendezésnek köszönhetően - érezhetjük a szereplők küzdelmét és fájdalmát is. Nanááá, ettől is szép az élet. Van tétje. Mindenképpen érdekes, hogy Popper Péter napi bölcsességei közül, április 6-ra a következő jutott: "Az ember biztonságra és bizonyosságra vágyik. Egy napon rájön, hogy úgysem kapja meg. S ha ki tudja kerülni a cinizmus, a fanatizmus és a közöny csapdáit, akkor ugyan nagyon magányos lesz, de nagyon erős." 

Kedves Feladó/Küldő/Segítő! Az üzeneteket megkaptam, érteni vélem és köszönöm! 

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9918374847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása