Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Tartalék

2020. március 15. - The milkman

Sok minden átértékelődik ezekben a hetekben. S ha jól használjuk ki a kényszer adta lehetőséget, bőven van időnk arra, hogy átgondoljuk dolgainkat. Kezdjük nagyban. A magyar állam és az eladósodás. Mivel a politikusok úgy gondolják, hogy eladósodni jó, így nincsenek olyan anyagi tartalékok a rendszerben , amelyek sok kis ember életén tudnak segíteni.. Például olyanokén, akik a következő hetekben/hónapokban nem tudnak dolgozni és otthon kell eltartsák gyermekeiket. A rendszer válasza: nincs munka , nincs fizetés. Khm. Tessék mondani ! Nem teljesít jól Magyarország ? Nincs egy kis tartalék a költségvetésben, a Nemzeti Bankban, a még meg sem épült stadionokban , a milliárdos profitot termelő nyugati cégek költségvetésében ? NINCS. De ha vóna' is, azt is az egészségügybe kellene belepumpálni, ugye ?! Iiiigen. Mert 1600 lélegeztetőkészülék van az országban (ki tudja: ebből hány a működőképes) és ha igazak a jóslatok... kevés lesz. De NINCS tartalék. Bár úszó vébét tudtunk rendezni "beugró országként", orvosi eszközökre (alattam is mindig  lefullad a fizioterápiás masina....) nincs pénz. Mert nincs tartalék. Mert hitelből finanszírozzuk a "sikereket..." S vajon van-e tartalék a háztartásokban ?  Élelmiszerekből talán nem lesz hiány, de a meglévő hiteleket fizetni kell, be kell rendezkedni tartós otthonlétre, valószínűleg megnőnek a közmű számlák és nő a feszültség is. Mert az embereknek SINCS tartalék forrása. Hiszen a bankok erre ösztönöznek minket a sok száz milliós reklámkampányaikon keresztül: " Akár 0%-os induló kamattal, hosszú futamidővel...."

Adósodj el ember, ne legyenek tartalékaid. Mert megérdemled.

Én egyben bízom: ez a néhány(?) hét megtisztulást is hoz majd társadalmunkra. LELKI tartalékaink feltöltődnek. 

És számot tudunk vetni azzal , hogy mi a fontos az embereknek, az emberiségnek. És számon tudjuk kérni ezt  a politikusokon, a döntéshozókon is. Mert ebből, ami a világban folyik, elég volt. Nincs több tartalék az emberekben.

Milkman

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3415523434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása