Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Sydney ? Nein, danke !

2020. január 01. - The milkman

Az új év első napján az ember tallózgat a hírek között: megölték, elgázolták, elszökött és a többi. Csak a szokásos. De egy híren megakadtam: Az Ausztráliában pusztító tüzek miatt, több ezer embernek kellett - mindenét hátrahagyva - a tengerpartra menekülnie, ahol is a kedvező széljárás mentette meg őket a fullasztó hőségben való "fürdőzéstől". Megmenekültek, de a halálfélelem érzését alighanem sokáig cipelik a lelkükben. Mindeközben az esettől 250 kilométerre található Sydney városában az évbúcsúztató tűzijátékra készültek. Sage und schreibe, 250 000 ember írt alá a petíciót, amiben azt kérték, hogy az erre fordított pénzt a tűzkárok enyhítésére fordítsák ( nomeg környezetvédelmi szempontból sem szerencsés az ünnepi pompa.)

A város vezetősége  mély empátiával kezelte az ügyet. Együttérzést tanúsítottak ugyanis a városukban tartózkodó turistákkal és nem voltak hajlandóak lemondani semmiről. Azon sem csodálkoznék, ha a tűzijáték után szerveztek volna helikopteres kirándulásokat, ahol a tűzben rekedt vagy éppen meghalt emberekkel lehetett volna szelfizni.

Azt gondolom, hogy ritka megalázó ez a helyzet, de nem hiszem, hogy a világ többi városában másként jártak volna el. A "Bár ti megdöglötök, de mi azért hadd mulassunk a pénzünkért" elv egyre inkább teret nyer a világban és mivel a klímakatasztrófa szállítja majd a váratlan helyzeteket (pl. vízhiány) jó tudni, mire számíthatunk embertársainktól.

Erre jó példa volt Sydney. Thank you all !

Ja! "Egyébként" boldog új évet Mindenkinek !

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7815378832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása