Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Olvasni jó!

2024. február 21. - The milkman

Elolvastam a Napoli-Barcelona BL-mérkőzés szöveges tudósítását (Nemzeti Sport), és...ezeket az irodalmi bravúrokat találtam, ami átmenet lehet a Örkény egypercesei és a japán verselés, a hauki között.  

1. A Szerző köszönti kedves Olvasóit. Rendben. Majd leírja, hogy a csapatok milyen színű mezben futottak ki a pályára.(Napoli:kék-fehér, Barca: "tiszta"sárga). Én ezt keveslem: hatásosabb lenne a kép, ha közölné, hogy a fű zöld - bár imitt-amott kopott - a kapufák fehérek, a nézők zöme pedig kékbe öltözött helyi lakos. 2. Majd váratlan kijelentés érkezik:"Elkezdődött a mérkőzés!" (igen, így felkiáltójellel!) Arra gondoltam: No, erre kevesen számítottak... Furcsa, hogy nem írta le a szerző, hogy a játékot, milyen színű és formájú játékszerrel űzik... Ezek szerint EZT, a nyájas olvasóra bízta. 3. Rövid (17 szótagos?) mondatokban rögzíti, hogy a mérkőzés nagy taktikai csatát hoz, "igazi helyzet" nélkül... MAJD egy váratlan fordulat: "Véget ért az első félidő. Gól nincs." Ha ez nem lenne elég, világossá teszi: "0:0" Én még hozzáfűzném, de csak azért, hogy mindenki értse:Döntetlen... Ugye nem nagy meglepi', ha a következő mondat így szól: "Elkezdődött a második félidő."(Arról nem tesz említést, hogy a félidőben változott-e az eredmény, de ennyi izgalom ránk fér...) Szinte alig vesszük észre, hogy a Barca vezetést szerez...Nyomatékosít: "0:1." Majd a 73. perc eseménye: "Oshram lefordult védőjéről...elesett (jaj, megütötte magát?!), DE felkelt...(arról nem tesz említést, hogy a két aktus között mennyi idő telt el...) és a "kapus helyére gurította a labdát..." Nyomatékosít: "1:1" A következő bejegyzés két perc múlva olvasható: "Kettőt cserél a Napoli" (Ebből arra következtetek, hogy Oshram 1 percnél többet nem terült el a földön, mielőtt megszerezte volna a találatot."

Mielőtt bárki hosszas töprengésbe kezdene, a mérkőzés végén a Szerző összegez:"1:1. Minden a visszavágón dől el."

Várom...De addig MIT olvassak?!

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4218336409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása