Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Vad dolgok

2023. január 16. - The milkman

"Nincs vad, nincs vadkár..." Ezt a frappáns mondatot lehetne elsütni a gödi lakossági fórumon. Mert a gödiek panaszkodnak: korábban gyakori volt a vadkár, hiszen a közeli erdőkből be-bejártak "shoppingolni"a kis- és nagyvadak. Aztán jött a város határába egy igazi vadállat, (bocsánat egy szörnyeteg) a dél-koreai Samsung és megkezdte terjeszkedését. Egyre nagyobb földterületeket bekebelezve sajátított ki (vásárolt meg) erdőt, mezőt, szántóföldet, felépítve a világ legnagyobb Samsung-gyártelepét. Most emiatt aggónak a helyiek: jó-jó... van munkalehetőség (méghozzá 3 műszakban), de féltik az ivóvizüket, a környezetüket, a kisvárosi érzést. És hiányolják a vadakat... A lakossági fórumokon csak a feszültség és a vérnyomás nő, míg a gyáróriás már elégedetten eregeti az ég felé szürke füstjét. A vadállatok? Találjanak valami más helyet maguknak, kérem, vagy dögöljenek meg. Utóbbira nagyobb az esély, mert jelentősen megnövekedett az autóutak forgalma is és bizsergő élmény elképzelni azt az állapotot, amikor a 6 000 alkalmazott teljes kapacitással működteti a gyártósorokat. ("Már termelnek újra a gyárak, a gépben feszít az erőőőőő....") Buszok tucatjai hozzák-viszik az elégedett munkásokat, a többiek pedig Gödön próbálnak ingatlanhoz jutni. Az állatoknak a maradék erdők, mezők jutnak. Na, de az sem jó hír (NEKIK), hogy már nagy ütemben építik ki a napelem-parkokat, több focipályányi területet elfoglalva. Ja kérem, kell az energia.

De még mindig az motoszkál a fejemben: mi lesz a vadakkal?! Bevillan a megoldás: hát persze, a Biodóm! Majd a Samsung lesz a névadó. Samsung (Fedett) Zoo, ahol kipusztulóban lévő magyar, egzotikus  állatok láthatóak, mint: róka, őz, egér és giliszta. (A vakondok már feláras kategória). Gödi látogatóknak 50 százalékos kedvezmény!

Hogy milyen okos állat az ember... Kár, hogy hamarosan ő is kihal.

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5018027594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása