Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Fokföld

2022. szeptember 22. - The milkman

Kis hazánk ezen az őszön/télen Fokfölddé alakul át. Nem mindegy ugyanis magyar emberként, hogy hol tartózkodsz, mivel fűtesz, hány éves vagy...Nézzük sorban! Kezdjük a legfontosabbal: ha a Magyar Nemzeti Bank kötelékébe tartozol óriási mázlid van. (bár eddig is az volt...) Rád nem vonatkoznak a kormány munkahelyi klímacsökkentő határozatai, mert "különálló, önálló intézményben" teszed a dolgod. Lehet, hogy izzadni fogsz Szabadság téri irodádban, míg - és térjünk át rögtön erre a csoportra - a szomszédos középiskolában hólyaghurutos témákban jelennek meg posztok az Instagram és a TikTok (fiúknál:Tök) platformjain. Mert a döntéshozók szerint ők bírják legjobban - főként ülve - a hideget. Fiatalabb társaik az általános iskolákban jobban jártak, hiszen akár 20 fokban habzsi-dűzsiznek a matek órákon. Ha egy kis eszük van a szülőknek, hagyják megbukni a gyereket, mert nyolcadikos koráig nem lesznek vizelési problémái a nebulóknak. (hastag: tundrabugyi) 

No, tovább! Mivel fűtesz? Oké tudom, mivel fázol... de a fűtőanyag nem mindegy. A gáz, az most nagyon gáz... Villannyos' radiátor? Hát ez nagyon bátor... vállalás, de ha nincs más?! Arra ne várjunk, hogy most a szomszédok "körbefűtik" a kecónkat, óóó, ne! Most lesznek csak akcióban az igazi energia vámpírok, akik elszívják előled a hőt. Hö?! Állítólag Lagzi Lajcsi nevével ellátott házi villanypásztorokat lehet rendelni az interneten, de vigyázzunk! A számla így is megrázó lehet.

A nyugdíjasoknak persze megint borzasztóan nagy szerencséjük van: az Idősek Otthonában rá lehet dobni mindent a kazánra, enyhe demenciával küzdő honfitársaink úgysem emlékeznek már arra, hogy ki és mi volt meleg az elmúlt időszakban...

A magyar Fokföld így is jobban teljesít, mint európai társai: már most gáz van, tűzifára lehet pályázni (egy kályha nem árt mellé) és ha minden kötél szakad az MNB székházába be lehet menni azzal az ürüggyel, hogy aranyat kívánunk vásárolni. Holott csak egy kis melegre vágyunk. Fokföld. Szeretni fokod. Vagy fogod. Magad. És eltávozol melegebb éghajlatra.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6717937086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.22. 07:38:08

:-)

Aki fázik, az fázik.
Zseniális a magyar nyelv....
süti beállítások módosítása