Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Bukótér

2022. július 31. - The milkman

Mi az a bukótér ? Olyan, kevésbé ügyes (vagy túl gyors...) autóversenyzőknek kialakított terület, ami lehetővé teszi, hogy a pályaelhagyás után ... a.) ne zúzzák magukat halálra (néhány tucat nézővel és pályabíróval együtt) b.) esélyt biztosít arra, hogy visszamanőverezzék magukat a versenypályára és folytassák a versenyt. Azaz: kapnak még egy lehetőséget a bizonyításra. 

A  politikai pályákon is vannak bukóterek: egyik leghíresebb bukótér-látogató és visszatérő, Gyurcsány Ferenc. Ő valahogy mindig pályán tud maradni. Kerül, amibe kerül. (Az anyósülésen most a felesége ül.) De Szanyi Tibor is azok közé tartozik, akik nem akarnak kiszállni a drága versenyautóból. Inkább köröz, bukik és köröz tovább. Megteheti. A másik oldalon már nem ilyen könnyű a helyzet: aki OTT elhagyja a pályát...csak rövid ideig tartózkodik a bukótérben. Bizony. Azonnal kiemelik az autóját (ez általában Audi típusú gépjármű) a pályáról, a versenyzőt pedig "udvariasan" megkérik, hogy más területen próbáljon szerencsét. Azt is tudjuk: nem mindenki fogadja ezt jó néven. A Simicska-csapat például hosszan küzdött pilótájának megmentéséért (hiába...), Borkai sporttárs pedig még egy versenyt is tudott nyerni a bukótéri látogatás után (rossz nyelvek szerint lyukas gumival ért célba). De aztán őt is kiemelték. Hegedűs Zsuzsa különleges eset(?).

Ő magamagát kormányozta a bukótérbe,s onnan kirohanva hirdette igazát, panaszkodva a versenyfeltételekre és a pályafőnökre. Miután ezzel néhány ember szimpátiáját kiváltotta, körülnézett. S látá', hogy sem autója, se pénze (a kényes jóhíréről nem beszélve) nem maradt a pályaelhagyás után. Vissza akar térni a bukótérbe, de...már oda sem engedik be. Hááát, ezek után nem csoda. 

De jó hírem van a sportbarátoknak: Új versenyző készülődik a boxban. Igen, új Audija van és ígéri: kockázatmentesen és körültekintően fog hajtani. Mi, magyarok, nem maradunk futam nélkül.

De miért érzem úgy, hogy én is a bukótérben vagyok?!

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7617894507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.31. 16:23:19

:-)

Ezt nagyon szépen levezetted, pont amikor megy a Magyar Nagydíj...
süti beállítások módosítása