Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Süle János

2022. június 29. - The milkman

Pontosabban: sül-e János ? Válasz: igen, megsül. Melegszik a Föld, cselekedni kellene. NAGYON gyorsan. Ehelyett a világ leggazdagabb országainak vezetői fegyverkezési versenyt hirdetnek, az Egyesült Államokban pedig eltörlik az abortuszhoz való jogot.Továbbá: kis hazánk újabb vétót emel a dízelautók kitiltása miatt , a Parlamentben a kormánypárt erős embere elmondja: az  autózáshoz mindenkinek van joga. A rakparton is, a városban is, az agglomerációban is. Ugye, milyen fontos témák ezek? Igen, a politikusoknak. De Süle János csak túl akar élni. Most adta el 20 éves autóját lejárt műszakival, 80 ezer forintért. Hiába a 38 fok, kirázza a hideg, ha a hitelmoratórium utáni időkre gondol. A sertéspárizsiból a saját márkás terméket választja, zöldségre, gyümölcsre gondolni sem mer. Nem is akar. Egyetlen luxusa maradt: a cigaretta. No meg a tévé. Örül, hogy jól szerepelnek a vizilabdás lányok, de nem érti az ausztrál edző nyilatkozatát: "odaát" munka és/vagy tanulás mellett sportolnak a válogatott sportolók..." - Az meg hogy lehet ?! - dünnyögi János, de már azt látja a rövid híradásból, hogy Ausztriában elsodort egy falut a lezúduló eső. - Akkor inkább a meleg ! - pattintja fel dobozos sörét a derék magyar, aki egyébként biztonsági őrként dolgozik egy gyorsétteremben. Süle azt is tervezi, hogy nyáron meglátogatja vidéken élő édesanyját. A mama örömmel újságolta, hogy idén két falunapot is rendeznek, és Győzike is fellép. - És pénzzel győzik-e ? - kérdé' a férfi. - Persz' ! Bár mostanában a szemetet nincs ki elszállítsa, de... bánja a kánya, fiam ! Gyere ! 

Valahogy így telnek Süle János napjai. De vajon Süle arról értesül-e, hogy a hóhullámok miatt nő a halálozási ráta ? S az infláció megeszi a nyugdíj- és fizetés-emeléseket ? Nem tom'. Csak azt érzi, hogy meleg van. Melegszik a Föld, cselekedni kellene. Ezt tudja Süle. Mert azért... annyira nem hüle'...

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2717870633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása