Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Szívesen kimaradok...

2022. március 17. - The milkman

... a háborúból. De tényleg. Az ukrán frontra sem mennék igazából, de a magyar politikai harctéren sem állnék a két fél közé. Bár, ahogy Zelenszkij, Klicsko és társaik kitartanak a harcban,az példaértékű lehet minden politikusnak, itthon és külföldön egyaránt. Szóval: kimaradok, bár a menekülteknek a magam módján igyekszem segíteni. Tovább. Mint adófizető állampolgár szívesen kimaradok a háború következményeiből is. De tényleg. Nem akarok extra drágaságot, elszabaduló üzemanyagárakat, magas törlesztőrészletet. Ez az ország, aki - minden áron - olimpiát akar rendezni, Moto GP pályát épít a pusztába, mindent "letérkövez", szóval ez az ország csak rendelkezik annyi tartalékkal, hogy segítse polgárait. Csak van valami  a spájzban ?! (Az oroszokon kívül...) Hmm. Micsoda ? Hogy keverem kis hazánkat Svájccal ? Ahol szinte mindent népszavazás után döntenek el ?! S még rájuk mondják, hogy takarékos nemzet... Sokkal egyszerűbb a Kelet-európai recept: Egy ember dönt, nevet és vezet. 

Szóval... kimaradnék, de nehéz. A "jó" hír az, hogy még nehezebb lesz... Már hörögnek a politikusok, hogy "fegyverkezni kell !" Többet kell fordítanunk "hon"védelemre, felmerült a kötelező katonaság intézménye is. Innen csak egy ugrás a lakossági fegyvervásárlások ösztönzése, amerikai példára. No, ezt támogatom. Ha már írni-olvasni nem tanulnak meg rendesen a gyermekeink, ki lehetne képezni őket "kiskatonáknak". Neeem, nem , nem.

Két idézetbe menekülök. 1. "Make love, not war." 2. "Állítsátok meg a Földet. Ki akarok szállni." Az első idézet szerzőjét megölték. A másodiké - állítólag - ismeretlen. De már keresik !

Szívesen kimaradok ebből is.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7317782164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása