Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Botlás

2022. február 17. - The milkman

Két füle van, mégis megbotlik. Mi az ? Én... azaz Tamás a küszöbnél. Kétféle van, mindkettő botlik ? Mi az ? Igen, az ember. Minden ember megbotlik életében. A vagányabbak többször is. Van aki padlót fog és ott is marad. Nyög, panaszkodik, sajnáltatja magát. Van aki feláll , leporolja magát és továbbmegy. Nagy eséllyel megint megbotlik. Már nem abban a küszöbben, de... küszöbök mindenhol vannak. Mondjuk akadálynak. Tárgyiasult vagy emberi. Utóbbi neve: gáncs. De te, kedves barátom, rá se ránts. Menj tovább. Ha szükséges. Vagy... Állj meg. És csodálkozz rá a világra. Időzz benne. Lélegezz. Pislogj. Élj. 

Összegezve: van aki felkel , ha botlik, van aki a pénzén kotlik... De mit ír erről Géza, Ottlik ?

"Bizonyos, hogy a levegő és az eledel, a szerelem és a napfény, melyek nélkül nincsen élet, egyképpen égetnek, fogyasztanak, mérgeznek bennünket. Méreg az arzén és méreg a szenvedély, méreg a szépség és méreg a boldogság. Méreg a kávé és méreg a vágy, egy Kosztolányi-mondat is az, egy Ady-verssor is: mindez mégis kell, mindez mégis az életünk veleje.'

Bejegyzésem címzettje Z., korábbi munkatársam, akit 15 évi munka után, közös megegyezéssel...

MM

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4717585860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása