Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Megoldás

2021. szeptember 23. - The milkman

" Ő majd megoldja ! " Mármint a dugóhelyzetet, Budapest előkelő kerületeiben. Igen, ezt ígéri egy képviselőjelölt. Azt is hozzáteszi, hogy a tömegközlekedés "nem mindig jó" megoldás, hiszen a gyerekeket vinni kell óvodába, iskolába, meg ilyenek. Azt már csak én jegyzem meg, hogy hülyén is adná ki magát az, hogy a családi garázsban ott állnak az autók, a feleség pedig harciasan bejelenti a férjének: " Lajos, ma busszal megyünk..." Mire Lajos: "Hooogy, hiszen nincs is buszunk ?! " Szóval: nehéz ügy. A képviselőjelölt egyébként fényképet is csatolt a posztjához: hosszú sorokban várják a budai hegyről "leereszkedő" családok, hogy beérjenek a városba. Továbbgondoltam a politikus szavait: ha a tömegközlekedés nem megoldás (bár nem értem, hogy miért  nem...), új utakat pedig ripsz-ropsz nem lehet építeni (ráadásul ehhez a még meglévő zöld területeket kell eltüntetni, de bánja a kánya....) akkor egy megoldás marad a "gyorsításra". Fel kell számolni a buszsávokat és a villamossíneket. Át kell adni a teret az autóknak. Ráadásul ezekben a kerületekben jellemzően nagy autókkal közlekednek az elpolgárosodott családok, így a buszsávok helyén ki lehetne alakítani BMW és Audi sávokat , valamint - nagypolitikai zsánerség - lehetne kérni rendőri felvezetést is. Persze piaci áron. Mindenki jól járna: a hatóság pénzhez jut, Lalika időben betopog a Mókus csoportba, (talpig Hilfigerben persze), anyuka pedig odaér a plasztikai sebészetre...win-win-win.

Lehet hogy más a megoldás ? Ki tudja , mikor mutatja meg lapjait a szavazatokra hajtó politikus...

Mindenesetre hozta a nagy magyar átlagot: 1. Bejelentette, hogy a helyzet szar. 2. Az előző vezetés a hibás. 3. Ő majd megoldja. 4. Ha szíveskedünk rá szavazni.

Bocs, inkább valahogy kihúzom a dugót , mint benyelem a politikai csalit.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2616698776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása