Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Na akkor...

2021. január 02. - The milkman

"Nem lesz már olyan az életünk, mint a járvány előtt..." Ezt a mondatot hangoztatják szerte e szép világban , rögtön hozzátéve a következő kinyilatkoztatást: "Másképpen kell tekintenünk a bolygónkra, egészségünkre, emberi kapcsolatainkra..." Jaj, de szépen hangzik. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban: "Akkor is megrendezzük az olimpiát, ha a pandémia még jelen lesz az országban ! "- így a japán miniszterelnök. Derék, bátor ember. Legfeljebb majd lemond, ha az olimpia alatt/után megfertőződnek a sportemberek. The show must go on. Az olimpia "laborja" a hamarosan megrendezésre kerülő kézilabda-világbajnokság lesz. Egyiptomba 32 csapat jutott ki , néhány játékos a családjára hivatkozva lemondta a részvételt, de a show folytatódik.

Eközben Magyarország még egyet lép:természetesen ott leszünk Egyiptomban, és az olimpián is óriási küldöttségünk lesz. Nem kérdés. Az sem, hogy látva kivéreztetett egészségügyet, iskolákat, kulturális és szociális intézményeket, újabb emberléptékű, közösségformáló javaslatot poroltak le a döntéshozók: Makovecz Imre katedrálisának tervét. 

Én azt hallom, hogy nem csak a harangok konganak, de a templomok is, az ürességtől . Egyre kevesebb ember választja az egyházi pályát. Akkor ?!  A foci a példa ? Először a létesítmények, az infrastruktúra és utána... a micsoda ?! Tódulunk a templomokba, katedrálisokba ? Az "enbéeggyes" focimeccsek előtt ? Jó programnak tűnik, főként akkor, ha közte kapunk ingyen ebédet. Ahogy arra, most is százezrek szorulnak/szorulnának rá.

Változik a világ. Szerintem is. A hatalom emberei még hülyébbek lesznek, a "nép" pedig még szegényebb. Egy reménnyel, hogy a világ meg tud változni...

Na akkor: Boldog Új Élet !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2016368904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása