Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mennyi ?

2020. június 07. - The milkman

A kereskedelemben töltött évek alatt megtanultam, hogy mennyire fontos az árfeltüntetés. Ráadásul ezt a hatóságok is rendkívüli módon figyelik (és büntetik), különösen igaz ez az egységárakra. ( például borzadály volt a hármas csomagban érkező zoknik "egységárazása". A német kollégák egyszerűen nem fogták fel, hogy ilyen létezhet, ezért külön, tollal kellett ráírni a csomagolásra a párárakat...)

Mindez onnan jutott eszembe, hogy én is szeretném  beárazva látni "dolgokat". Példa: az óriásplakátok. Kötelezővé tenném, hogy ha az adófizetők pénzéből költ a kormány "hirdetésre", tüntesse fel a plakátokon az árat is. Azaz: mennyibe került ez a országnak az, hogy megtudhattuk, hogy a "magyarok nincsenek egyedül". Plakátonként, jól láthatóan, egységárra lebontva. Élesebb lenne a másik példa, amikor a Fradi játszik a Felcsút ellen. Itt "csak" azt az összeget kellene feltüntetni, amennyit az adófizetők abban az évben "áldoztak" az aranylábú, zömében külföldi focistákra. Bemutatva. FTC (2.2 Mrd Ft) - Felcsút (1.5 Mrd Ft) 0:0.

Dicséretes, hogy már vannak "jó" példák. Az egri vízilabda csapat "megmentése",, vagy a szombathelyi Haladás létesítmény fenntartására adott pénz, egységenként 300 millió forintra rúgott.

De érdekelne, hogy mennyit fizettünk Dzsudzsák Balázs hazaszállításáért. Nem sajnálom tőle, a diplomáciai státuszt sem, csak jó lenne tudni az árat. Így: Dzsudzsák Balázst külügyminiszteri közbenjárásra hazaszállította a kormány. Dzsudzsák ezúton is köszöni a magyar adófizetők hozzájárulását. (400 000 Ft.)

Szóval kérem az illetékeseket, mondják el, mi mennyi... Ennyi.

Tisztelettel adózva:

Milkman

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr415753264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása