Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Április 4.

2020. április 04. - The milkman

"Április 4-ről szóljon az ének, felszabadulva zengje a nép..." Igen, valamikor komoly "rangja" volt ennek a napnak, ünnepeltük a várva-várt felszabadulást, bár sokak számára csak ezután jött el az igazi pokol (kitelepítések, málenkij robot, szovjet megszállás.)

Létezett Április 4-e labdarúgó kupa is. E napon Veszprém városában négy csapat részvételével "serdülő" korosztályos focitornát rendeztek. Jómagam háromszor vettem rajta részt, kétszer nyertük el a Haladással a "trófeát" . Egyszer a legjobb kapusnak járó díjat is kiérdemeltem. Nagyon büszke voltam rá, még a helyi "Times", a Vas Népe is lehozta a hírt.

Furcsa visszaemlékezni azokra az időkre. Szombathely városában több sportegyesület is működött, és focicsapattal is rendelkezett. Mára a Sabaria, az Építők, a Pamut, a Spartacus- Styl nevére alig emlékeznek már, miért is tennék ? Bevásárlóközpontok és társasházak állnak az egykori pályák helyén. Pedig akkor természetes volt, hogy az NB-I- es Haladás játékoskeretét zömmel helyi labdarúgók alkották. De változik a világ. Amikor a Puskás Akadémia uruguayi középpályást igazolt, beláttam, hogy nincs értelme nosztalgiázni. Pláne nincs értelme keresni az akadémiákba ölt pénzt. Ki kell szolgálni a nézőket. Mind a 300 embert.

2020. április 4-e van. Az ország keleti felében, a mélyszegénységben élő emberek éheznek. Budapesten a kormánypárt eközben új bicikliutak kijelölését szorgalmazza, az ország nyugati fele pedig ugrásra készen áll arra, hogy visszamenjen Ausztriába és Németországba dolgozni. Nekik üzenem:

"Indulj az útra és vissza se nézz!
Múltad a fájó, bús ezer év.
Rád ragyog végre a fényteli nap,
Boldogan, vígan zengd hát e dalt.

Április 4-ről szóljon az ének..."

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4215591180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása