Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Közérzet

2019. szeptember 18. - The milkman

Azaz, hogyan érzi magát és környezetét a KÖZ, más nevén a társadalomnak nevezett embercsoport.

Aktuális ízelítő Magyarországról: - 17 évig éltem New Yorkban ! - mondja egy sportos magyar nyugdíjas - és kérem , aki ott gumicsizmát viselt, azt is megsüvegelték. Mert látták, hogy dolgozik és és pénzt akar keresni. No de itt ?! - mondja és felfelé mutogat..

Még el sem tűnt, amikor egy jól szituált hölgy tesz fel nekem egy kérdést és mivel a gyors válasz elmarad (mert gondolkodom) lazán így szól hozzám: . - Ja , maga is csak egy ilyen izé itt. Nyelek egyet, nyelek kettőt, és ő elvonul.

"Tudod Tamás, az a baj veled, hogy rohadt kedves vagy..." - ezt is hallottam a napokban. Ez is egy közvélekedés.

Bár korábban másként hallottam: "Tamás egy kedves, de rohadék ember..." - mondták rólam és ha már ilyen jó emberismerőnek bizonyultak, nem hezitáltak papírral vetni a véleményüket és elküldeni oda, ahová kellett... Tehát ehhez képes a "rohadt kedves" jelző még hízelgőnek is hathat...

Szóval nem könnyű az embernek jól éreznie magát egy-egy közösségben. De azért vannak kivételek: A "Reméljük most már velünk maradsz...vagy az "Apa, te olyan vicces ember vagy..." mondatokat is nekem címezték a napokban.

És hát le sem kell írni. "rohadt" jól estek...Köszönöm Nektek , Közérzeti Segítőim !

De most mennem kell. Leugrom a közeli KÖZértbe...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6815125400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása