Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Tudta?

2023. szeptember 20. - The milkman

A világon megtermelt javak 80 százalékát, a Föld népességének a 20 százaléka használja fel. Feltételezem ők azok akik, rendesen túlfogyasztanak. Nekik szól az osztrák tulajdonú élelmiszerlánc hirdetése: "A héten 900 akciós terméket kínálunk Önnek." De a német autóipari óriás is öles betűkkel hirdeti: "Megjelent a fenevad. 630 lóerős." És az elit beindul. Vásárol, raktároz, lecserél, lefotóz, kirakja. Klubokba szerveződik, a budapesti olimpia mellett kampányol, néha buzizik egy sort. Jól érzi magát. Jól érzi magát?!

Tudta? Magyarországon közel 50.000 gyermek rendszeresen éhezik. (forrás: ENSZ Gyerekjogi Szervezete) Mit lehet erre mondani?! Talán azt, hogy én ezt a lesújtó hírt a mai napon tudtam meg, egy hírlevélből. A fogyasztási adatokat pedig tegnap hallottam egy podcast-ban.

A lényegen nem változtat. De egy biztos: ezek után még sz@rabbul érzem magam kis hazánkban. Magyarország, ami - köztudomású - eltökélten keresztény ország, nem hajol le a kisemberekért. Nem, mi magyarok a "nagyokat" tápláljuk. Pénzzel. hatalommal. 

In Nomine Patris. Tényleg... Kedves Jóisten! Ön tudja mi folyik a világban?

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8918218291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása