Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Egészségedre!

2023. január 24. - The milkman

Rosszt hírt kaptak a "veterán" (45 évnél idősebb) magyar katonák: gyakorlatilag indoklás nélkül felmondhatja a minisztérium a szolgálati szerződésüket. "Jöjjenek a fiatal harcosok!" - szól a verdikt, a kissé tokás-pocakos, nyelveket inkább nem beszélő, előző rendszerben szocializálódott vitézek pedig mehetnek a munkaerő-piacra. (Szia tiszturam, egy biztonsági őr állás, 0-24-ben, érdekel?

Hááát, nem könnyű helyzet... Lehet, hogy sok ex-katona a munkaerő-közvetítők helyett inkább az alkoholhoz fordul, és bízzunk abban, hogy mindenki leadja a szolgálati fegyverét... De jó hír is van: az állam szavatolja, hogy a kirúgott tisztek tisztességes egészségügyi ellátásban részesülnek, a betegbiztosításukat fedezi a kormány. Szép gesztus, bár így is előfordulhat, hogy megnő a keringési zavarokkal küzdő férfiemberek száma, sőt az is megeshet, hogy pszichés zavarok jelentkeznek a derék katonaembereknél, de...van(?) szakember, van(?) ellátás, mindez térítésmentesen.

Szerintem ezzel az opcióval is számoltak azok, akik erre a pályára adták a fejüket. Hisz' a csatatéren is végezhették volna, így pedig meg kell elégedniük azzal, hogy "ősi haláltusát" vívnak: ötven pluszosan, már nem teljesen egészségesen, a cigi-kávé-pia háromszögben a boldogságot megtalálva, most hopp!!! újra fel kell venni a harcot.

Igen. Az életben maradásért. Ez van: irány a munkaszolgálat. Hamarosan találkozom Veletek, addig is: egészségünkre!

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1018032998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása