Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kis karácsony

2022. december 20. - The milkman

Mit kívánhat egy átlagember ünnepekre? Nem, nagy betűvel: Ünnepekre...Én például azt, hogy az általános iskolás korú gyerekeim ne fázzanak tanulás közben. Mert ha fáznak, akkor nem tudnak figyelni, nem beszélve arról, hogy meg is betegszenek. Az azért sem jó, mert az orvosi rendelőt "nem ajánlott" látogatni, mivel csak hozzászerezhetünk valamit a már meglévő nyavalyáinkhoz. Szóval, legyen egy kis meleg az intézményekben... Ezt kívánom abban az országban, ahol jövőre atlétikai világbajnokságot rendeznek, ahol a legmodernebb autógyártók készíttetik járműveiket és a legnagyobb kínai befektetők teszik le a gyártócsarnokok alapkövét Győrtől Debrecenig. De a kilencéves gyerekem azt mondja: "Ma is fáztunk az iskolában, de itt jó meleg van..." És örül. De - beszélgetve  a többi szülővel - sokaknak már azon jár az esze, hogy mi lesz januárban, amikor a kihűlt osztálytermek fogadják a nebulókat... De addig... még sok hó leesik(?) a Kárpát medencében. 

Kedves Magyarország! Kívánok Neked KIS karácsonyt, merjél - kérlek - szerény lenni és ott takarékoskodj, ahol az ésszerű. És emberi. És keresztény, jelentsen ez bármit is ebben a világban...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4018006754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása