Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Nekem ez kínai

2022. november 11. - The milkman

A gyorskorcsolyázó Liu-fivérek köszönik szépen a magyar adófizetőknek, hogy eddig támogatták őket, de - tisztelettel - országot váltanak. Még nem nevezték meg, hogy hol kívánnak továbbsportolni, de nem kell gründolni egy operatív bizottságot amiatt, hogy kitaláljuk. Bár...

Az lehetséges okokról már többen nyilatkoztak - a testvérpáros még nem - így sok új információval gazdagodhat a sportszerető magyar (vagy kínai) olvasó. Azt, hogy több száz millió forintot emésztett fel az edzőtábor és Dzse Szu Csun  (Dél-Korea) edző javadalmazása, szerintem sejthető volt, bár eddig nem nagyon dicsekedtünk vele... Viszont azt megtudtam, hogy Kínában akár 800 millió forintot is érhet egy olimpiai arany, míg nálunk "csak" 50-et. Ha innen nézzük, akkor jelentősen alul vannak fizetve élsportolóink. Mivel elég sok honosított versenyzőnk van, és külföldi sztáredzők sora dolgozik Magyarországon (ismer valaki itthon olyan sportágat, amelyet magyar kapitány irányít?!), nem árt az óvatosság. Én már jó előre bebiztosítanám ezeknek az embereknek a helyét. Két példa: egy honosított magyar olimpiai címe egy milliárd forintot érne ( a csóró, bennszülött magyarokét meghagynám 50 millán...) a magyarul nem beszélő edzőknek pedig automatikusan megdupláznám a jövedelmét és állampolgárságuk mellé vásárolnék nekik - tetszés szerint - még egyet. Ha ezek után - például -  Sztanyiszlav Csercseszov mesternek mégis fontosabb lenne Kína vagy éppen Tajvan, akkor... baj van. 

A Liu testvéreknek megköszönöm az eddigi sportsikereket, egyben bejelentem, hogy jövedelemadómmal ezután a magyar- dagesztáni birkózót, Iszmail Muszukajevet és edzőjét kívánom támogatni. Köszönöm a lehetőséget!

Mm

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3717976000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.11.11. 19:40:31

A kajak-kenu, a vízilabda, az öttusa és még jópáran ismereteim szerint full magyar vezetésüek.

Ha zsetont leperkálják - menjenek.
Az almanachokban akkor is magyar győzelem marad.

Viszont!
Anno Farkas Péter esete miatt az életjáradék szabályokon mödosítottak.
Úgy vélem most ismét szükséges lesz...
süti beállítások módosítása