Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Sportemberek

2022. október 13. - The milkman

Én is örülök, hogy megvettük (megmentettük a csődtől) három milliárd magyar forintért a Nemzeti Sport nevű sajtóorgánumot. A többes szám  annak a ténynek szól, hogy a piaci alapon működő ágazatban, a magyar adófizetők hozzájárulására volt szükség ahhoz, hogy a lap tovább működhessen. Hát jó! No, de miért is örülök? Mert olyan gyöngyszemeket szedek ki a sárból,(izé... az újságból) hogy nem győzöm forgatni, csodálni őket. Csak kettőt villantok fel ezek közül, időrendi sorrendben:

1.Véber György, labdarúgó-edző. Az Újpest utánpótlás csapatának vezetője egy mérkőzésen  "elragadtatta magát" és éktelen káromkodásokat üvöltve, ócsárolta a magyar labdarúgó palántákat. A sajátjait. A "tanítványait". Talán a legszebb jelző így hangzott: "Vak gecik gyülekezete!" Néhány játékos szülei panaszt tettek emiatt... (???!!!) A klub kivizsgálta az ügyet, írásban megdorgálta Gyuri bácsit, aki - gondolom - így reagált a dolgokra: "Ba..om a szátok szélét, én akkor is újpesti maradok! " A lényeg: a következő meccsekre is Véber Tanár Úr készíti fel a fiatal labdarúgókat. No comment.

2.Varga Judit miniszter asszony Diósgyőrből üzent Európának, miután a borsodi csapat nemzetközi mérkőzésen kiütötte török ellenfelét , a méltán híres Jumurdzsák... nem...hanem  a Botas SK csapatát. Az üzenet így szólt:

"Helló Európa, megjöttek a diósgyőri kosaras lányok!" Cool. Tényleg. Akkor nézzük a "hazai" összeállítást:

DVTK: Aho N. 5, Kányási 8, Guirantes 8, M. JOVANOVICS 13/6, CH. GREEN 17. Csere: GARBIN 14/6, Aho T., Bacsó 2, Vég-Dudás, Kiss A., Oláh F., Bernáth 8/3.

Ha jól számolom, a 75 dobott pontból, 18-at szerzett magyar sportoló. No further comments.

Nemzeti Sportom, szeretlek és támogatlak amíg az adómból futja!

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr517953738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.10.14. 09:18:52

Függetlenül az idézett versenyzőktől néhány dolog engem is zavar.

1.) Népsport => ugyanúgy kuka, mint a Népszabadság és társaik. EZ nem politika, ez gazdasági tény.
2.) Magyar csapatok. Igenis a fociban nagyra becsülöm a Paksot, mert _csak_ M A G Y A R játékosok játszanak ott.
3.) Csak hogy emlékeztessek mindenkit. A magyar vízilabda ezredforduló környéki felemelkedésének a kulcsa az volt, hogy Horkai csak azt tette be a válogatottba, aki itthon játszott. Minden szempontból igaza volt. Ezt az alapot tudta Kemény Dénes a csúcsra vinni (az se volt könnyű!)

S igen, a kézis Veszprém, a focis Fradi épp ezért zsákutca
süti beállítások módosítása