Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Hegedüs a háztetőn

2022. július 27. - The milkman

Bizonyára hosszan lehetne sorolni az érveket és az ellenérveket a magyar kormányfő és a volt főtanácsadója körüli vitában, de egy valamit nem lehet kétségbe vonni: Hegedűs Zsuzsanna cselekedete és mondatai nagy bátorságról  tanúskodnak. Kiállásával nem csak jól jövedelmező pozícióját veszíti el, de a jövőben számolnia kell azzal is, hogy el fog fogyni körülötte a jó magyar levegő. Ellenzékben, értelmiségiként , határozott és hangos véleménnyel, hát... De ő ezt bizonyára mérlegelte és vállalja "tettének" következményeit .

Az én szememben - és ez biztosan sokat jelent neki:-)  - nagyra nőtt a személye. Magasra emelem a sok lapító és kussoló értelmiségi közül. Kiemelkedik. Hegedüs a háztetőn van. A "többiek" a házban. Bezárt ajtók és ablakok között. Kedves Zsuzsanna ! Köszönet a kiállásáért ! Hálám jeléül rövid részletet közlök az 1964-ben íródott, Hegedűs a háztetőn című darabból: 

Ha én gazdag lennék, jaga diga diga jaga daga diga diga dom.
Éjjel-nappal, digi digi daj, Tartana a nagy daj-daj. 
...
Mindegy lenne, bármit is mondok,
Úgyis helyesel a nép.
Ha gazdag lennék, rögtön bölcs lennék...
Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1317892201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.27. 14:21:28

Eddig is csak egy hasznos hülye volt.
süti beállítások módosítása