Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Vízjel

2022. július 03. - The milkman

Néhány magyar településen nincs (napokig nem volt) víz. Gondolom mennyire meghökkentek azok az emberek, akik csak a hörgést hallották a csapból  a jól ismert csobogás helyett. De vajon mi történt ? Tekintsünk el attól sok libsi dumától, hogy elmaradtak a közműfejlesztések és nem épültek víztározók. Ugyan kérem... Fókuszáljunk a megoldásokra ! Vegyük például az ivást. Nem kell mohón lenyelni a folyadékot, kérem. Tartsuk a szánkban, gargalizáljunk , öblögessünk, aztán engedjük le a torkunkon a nedűt. Aztán a fogmosások számát is simán lehet csökkenteni , nem beszélve a WC használatról. Csak van bennünk annyi önfegyelem, hogy nem mindjárt az első ingerre reagálva rohanunk a fehér csészéhez...S nyilván... ha kevesebbet folyadékot fogyasztunk, kevesebbet ürítünk. Nézzünk tovább. Tisztálkodás. Létezik már száraz sampon, ugye ? Akkor innen csak egy pici innovációs megoldás vezet a száraz szappanhoz és a száraz tusfürdőhöz, nemdebár' ? Legyen minden száraz, ne csak a Rizlingszilváni ! De ha már borozunk. Felejtsük el a fröccsöt ! Igyunk mindent tisztán ! Nézzük tovább: a mosógépbe szépen beférnek a mosatlan tányérok is, így a mosogatást ki lehet iktatni az életünkből. Ja és a növények... A vízfaló muskátlik és társaik... Nem kell őket öntözni naponta... Szép lassan növeljük az öntözések közötti időt és meglátjuk, hogy kibírnak akár egy hetet is víz nélkül. Tudnám folytatni a sort, de rövidesen kezdődik a vízilabda döntő és meg akarom nézni... De most hallom a hírt ! A Margitszigeten is vízhiány lépett fel, így a csapatok megegyeztek, hogy az uszoda helyett a Nagyréten csapnak össze a világbajnoki címért. Na ugye ! Mindenre van megoldás ! 

Víz' látásra...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6917874303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.04. 09:08:30

Nem ártana nem kevernénk a szezont a fazonnal és egy kicsikét a kedves Blogger kinyitná a szemét!

1.)
A hazai vízközmű szolgáltatók egytől-egyig kimerítik a szocialista nagyvállalat minden jellemzőjét.
Ennek tükrében: Nagy a vízfej, átláthatatlan a közmű állapota és se fejlesztés, se TMK, se...

2.)
A stratégiai fejlesztéseknél csak egy dolgot tudnak: Pénzt várni állam bácsitól.

3.)
Ami az élővizek mennyiségét és minőségét illeti:
A mennyiség kapcsán oltári baj, hogy a vízügy inkább sivatagosodás ügyként funkcionál, azaz kiváló vízelvezetésben, de komoly kihívásokkal küzd a vízmegtartásban.
Ennek méltó párja a települési vízelvezetés, ahol a cél a csapadék mielőbbi eltüntetése a megőrzés és ütemezett belocsolás helyett.
A minőségen nagyban ront a mezőgazdasági nagyüzemű termelés a túltolt műtrágya használattal és a túl intenzív termeléssel és a talajmeliorációk elmaradásával. Legalábbis én nyomokban sem tudok arról, hogy a Balatonban lévő hatalmas mennyiségű szervesanyaggal megáldott lágyiszap kitermelése és mezőgazdasági visszaforgatása bárhol is működne, s ez csak egy példa, mert a lefűzött holtágaink is ugyanebben a cipőben járnak...
S akkor már nem is beszélek a helyzet gyökeres rendezéséről. Érdekes ebben a kérdésben a Magyar Hajózásért Egyesület által készített Duna Stratégiának az 1. sz melléklete ( www.hajocsavar.hu/data/documents/documents/9/5/f/95f11157169e6880233789d47cc3b605.pdf ) 10-14. oldal, ugyanis ez gyökeresen más szemlélettel kínálja meg a feleket, ahol a win-win-win-... szitu úgy állna fenn, hogy még a természet is jól jár(hat)na.
süti beállítások módosítása