Tej-chi

The Milkman

The Milkman

32

2022. május 13. - The milkman

Végre megnyugtató hírek érkeznek a világból. Nem ?!  De kis hazánkból, igen ! Nézzük: helyreállt a rend a professzionális magyar labdarúgásban , hiszen a tartalékos - Pedri és Lewandowski még nem játszhatott - Ferencváros három góllal elintézte a csupa magyar játékossal és Csupafül edzővel felálló paksi alakulatot. A magyar fociakadémiák munkáját dicséri, hogy a két gólt is szerző, fradista Boli tervezi, hogy személyesen felkeres egy focistaneveldét és a helyszínen bevág két gólt (valamint egy vajas zsömlét) a zsenge magyar labdarúgópalánták ámulatára: "Micsoda Boli!" Hiszen kellenek a példaképek, kellenek az új játékosok ! A Fradinál már előre jelezték, hogy nyáron új nevekkel (lásd fent) ismerkedhetnek a szurkolók, több - mostanában - nagyon keresett orosz játékos is érkezhet. Igen ám, de Kubatov elnök egy nagyon fontos kritériumot is megfogalmazott: "Csak olyan játékosokra tartunk igényt, aki legalább 32 kilométer/óra sebességgel képesek haladni a pályán." Hoppá ! Sebességlimit van, sporttársak ! Már látom is magam előtt , ahogy a sok - persze külföldi - jelölt az Üllői úton "száguldozik" a traffipax mérői előtt és aztán  Kubatovék a stadion bejárat előtt szelektálnak: "Te, Usain bejöhetsz... te kis lomha De Bruyne viszont nem, itt a buszjegyed a Népligetbe..." satöbbi, satöbbi. Szerintem zseniális gondolat : gyorsítani a játékosokon. Fusson a borgyú', a labda meg majd csak megérkezik elé. Vagy mögé... Akkor meg lefékez. Igen. Be kellene vezetni ezt a módszert a magyar egészségügyben is. "Keresünk olyan agysebészeket, akik naponta legalább 5 betegen hajtanak végre műtéteket. Lassú kezűek kíméljenek..." Végre hatékonyak leszünk ! Produktívak, mi, Magyarok ! És ezt is a focinak köszönhetjük. Kocsis, Puskás után itt van Kubatov. Írhatja már az új könyvét is:

A 32-es labdája. (rövid lesz...)

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7217830729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.13. 20:05:37

Köszönöm!

Voltam kint a kupadöntőn, mert gyermekeim a faluban a Bozsik programmal érintettek és a szomszédos faluval együtt kiállítottunk hatvan gyereket (U-7 ... U-13) meg 12 szülőt.
A gyerekek számára a Népstadion (tudom nem az a neve, de Puskás nekem egy senki(házi), szóval marad a név) hatalmas élmény volt.
A meccset végigszurkolták a gyerkőcök, jó volt a hangulat.
Ugyan tőlünk elvették a másfél literes ásványvízet, viszont a Fradi szurkerek kb 40-50 füstgenerátorral jöttek. Talán a mi kapunknál szigorúbbak voltak a beléptető, ami érthető, mert általában a 7-13 éves gyerekek látens vandálok, stb...
Nagy élmény volt az is, hogy nem csak a büfék voltak lassúak, de a WC-be is úgy kellett volna a gumicsizma, mint az istállóba.

A gyerekek dobalasi igénye mégis kielégítésre került.
Szerintem a jegyekből meg ennyi papír repülőgép soha nem készült. A java eljutott a pályáig...

Emellett azt is megfigyeltem, hogy a Fradi szurkerek testnevelés órán biztos jelest kapnának, annyit ugráltak.

Ami a meccset illeti:
Egy C kategóriás világválogatott legyőzött egy B kategóriás magyar válogatottat.

Megszámoltam:
Összesen négy magyar (nevű) Fradi játékos volt. A többi az biztos migri, vagy tudomisén mi...
Röhej...
Lassan ott fogunk tartani, mint a francia csapatok és a válogatott...

Mindenesetre akkor is élmény volt.
süti beállítások módosítása