Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kiholvan?

2022. február 23. - The milkman

Nézzük:

Az oroszok a spájzban, de betétjeik Svájcban.

Az UEFA a pácban, de megbíznak egy srácban...

Zavaros ? Elmagyarázom.: a Donald Trump által béke-Nobel-díjra jelölt Vladimir Putyin békemissziót zúdít Ukrajnára.(Ki ösmeri' az úttörők dalát? " Éljen a béke , nemzetek álma..." No, ez látszik újra megvalósulni a Rakéta örs égisze alatt. Előre !) Van akinek ez tetszik, van akinek kevésbé. Aki azt hinné, hogy csak ez a két kategória létezik, téved. Mert van egy Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA. Ők nagy bölcsen az oroszoknak ígérték az idei Bajnokok Ligája döntőjének rendezési jogát. Tesó, harasó ! Szentpéterváron ugyan nincsenek békekatonák, de a város így (is) működik. Igenám'... De néhány túldemokratizált állam pampog: "Az oroszoknak egy projekt egyszerre elég. Viszik a békezászlót - jó sokan...- de engedjék el a focidöntő rendezését..."

Az UEFA kiadott erre egy közleményt (emiatt fogant e bejegyezés...): "A Szövetség kivár és vizsgálja a körülményeket." Na, ezt képzeltem tovább... Jelesül, ahogy a jól táplált európai tisztségviselők kihelyezett ülésen, Abu Dhai-ban, megvitatják az ukrajnai helyzetet. A háromnapos meeting után tájékoztatják a közvéleményt: "Az ukrán helyzet tanulmányozására kiküldtünk egy magyar - hazájában éppen nem foglakoztatott - szakembert: Mr. Attila Pintér személyében. Pintér úr Luhanszkból már meg is küldte első jelentését: "Nincs itt semmi látnivaló kérem. Az itteni emberek - talán oroszok, talán ukránok - csendesen élik mindennapjainkat. Sőt a jólét jegyeit mutatja az a tény, hogy mindenhová tankkal járnak intézni dolgaikat. A biztonság kedvéért még egy napot maradok (hjakérem, napidíjjj). Vendéglátóim a szétlőtt Lenin stadion romjai alatt szállásolnak el. "

Ennyi. Akkor ki, hol van ? Zárom a spájzajtót. 

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1917764844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása