Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Király, király...

2022. január 05. - The milkman

.. adj katonát ! Kérlelik a vidéki operajátszó intézmények vezetői Ókovács főigazgató urat, az Operaház első emberét. Nem katona kell nekik, hanem művész. Fővárosi énekesek, akik jelenléte és tudása elengedhetetlen egy sikeres darab bemutatásához, Budapesten kívül. Ez már régóta működőképes modellnek számít a kultúra világában, ám most... különös Szilvesztert kellett megélniük a vidéki igazgatóknak és a művészeknek egyaránt. Ókovács bekeményít: nincs kölcsönénekes, nincs egyezkedés! Az Operaház így is nagyvonalú, nem mellesleg ebből az intézményből egy van az országban, lásd még: Lánchíd, Puskás Stadion.

Klares Wort ! Minden és mindenki a helyére került. Nekem vannak szerény javaslatom a probléma áthidalására: 1. Ha már Puskás Aréna, vegyük alapul a magyar focit. Mennyire igaz, hogy Dibusz Dénest vagy Vécsei Bálintot nem kéri kölcsön a Fraditól a Kisvárda FC, vagy a Mezőkövesd Zsóry, hanem külföldről igazolnak a hiányposztokra. Kedves vidéki színházvezetők ! Tessék kigazdálkodni a pénzt, ha nívósabb előadásokkal akarnak előrukkolni ! Egy-egy olasz tenor biztosan felrázná a magyar művészvilágot... (Ahogy Marco Rossi is tette a magyar labdarúgó-válogatottal) 2. Az is igaz, hogy a fővárosi Opera kölcsönadja a díszleteit az előadásokhoz. Nosza ! Pazar külső, elsőrangú színpadkép , technika.... mi kell még ?! Hang ?! Ja, kérem. Be lehet játszani felvételről az éneket, aztán ott van a Zoom ( itt be lehet vonni oltatlan pedagógusokat a közvetítésbe). és vannak az ismert magyar bábok is. A sevillai borbély, Hakapeszi Makival a főszerepben... Na erre minden operarajongó csettintene.

Összegezve: Szilveszter különös döntése új ajtókat nyit ki, új , kísérletező színházi produkciókat hoz létre, s mint ilyen, akár hungaricum is lehet. Na, így nézve remek döntés született a fővárosban és jelzés értékű lehet például a "nagyot álmodni akaró" fociklubnak, a Gyirmót FC-nek is: nem, nem lehet kikölcsönözni a Puskás Arénát, - hazaszállítással- a falunapra. Bár - ha hinni lehet a médiának - a főváros vezetése azt is el akarja adni...

Ó ! Király !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7716804100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása