Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Jimmy, a király

2021. szeptember 15. - The milkman

"Kedveltem a Zámbó Jimmy-t, vettem néki Lamborghinit." Igen, Jimmy király  very színpadikus' volt számomra,s nem csak azért, mert Mercedes gépjárművet használt, aminek rendszáma - ki nem találnák... - JIMMY1 volt. Tehát Zámbó úrnak nem kellett "Lámbordzsini", csak néhány jámbor, csini... rajongó. Go. Jimmy  halálában is méltó volt a királyi címhez, hiszen hasonlóan például amerikai kollégájához, Elvis Presley-hez, ő is "váratlan körülmények" között távozott az élők világából, golyóval a fejében. Volt stílusuk, na !  R.I.P. 

A "mostaniakra" ez kevésbé igaz. Például Lakodalmas Lali energiaszámla-elszámolásai nem hoznak lázba, hangszerének hangja pedig - hát - nem a Művészetek Palotája falait rengették meg, hanem a Dáridó stúdiójának gipszkarton lemezét. De ez is rendben van, csak már ne foglalkozzunk vele ennyit. 

Van sok fiatal, tehetséges művész/zenész kis hazánkban ! Szerintem nem tartozik - már - közéjük Z.Sarolta, ( leánykori nevén: Nemvagyokén Apáca) Ő a nevét és nemét adja egy politikai kampányhoz (?), nem mellesleg nyolc számjegyű pénzügyi támogatást kap a kormánytól életműve bemutatásához...Hmmm. Csendben megkérdezem: van rá kereslet ? Na jó,  60 pluszos férfitársaim biztosan izgatottan tekintenék meg Sarolta és Cicciolina közös "projektjeiről" szóló fejezetet, persze nem az imént említett hölgyek szereplésével, hanem korhű jelmezben, fiatal magyar művészek előadásában... Erre - a másodosztályú focimeccsek mellett - biztosan lenne igény, de hát ennek is meg van a maga platformja. Nem kell ehhez életmű...Két kattintás, oszt' hűűűű !!!

Összegezve: nem szeretném megbántani nemzetünk - egykori - kiváló művészeit, de én már nem vagyok rájuk kíváncsi. Bocsánat és elnézést !

Tessék csendben és méltóságban megöregedni, vagy művészként távozni, mint Zámbó úr, vagy Belmondo.

Aki utóbbit nem ismeri, nem baj. Viszonylag keveset szerepelt politikai eseményeken és - állítólag - pontosan fizette villanyszámláit...

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5316690110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása