Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Pápa, mobil

2021. szeptember 13. - The milkman

Keresztény világtalálkozó Budapesten. Mint mindig, mindent beleadtunk: színpad épült a Kossuth téren, a Hősök terét  és környékét pedig  már napokkal a rendezvény előtt lezárták. Ott is gigantikus színpad állt, Tóth Gabi különleges ruhát terveztetett magának, a Mecsekben pedig négy méter magas kereszt hirdeti:  mi, magyarok - talán az utolsó keresztény ország a lengyelek után - készen állunk arra, hogy... mire is ?! Meg kinek a nevében ? A Jó "Öreg" Jézus nevében ?! Vagy a pápa nevében ?!

Jézus szamárháton érkezett Jeruzsálembe, ezt talán mindenki tudja. A pápa az Alitalia gépén landolt Budapesten. Talán nem szentségtörés, ha ezt mondom: mindkét EMBERről a szerénység jut eszembe. S ebből következik, hogy szerintem Isten Fiának és a Szentatyának sem tetszett az eltúlzott - értsd: pénz nem számít ... - "keresztény olimpia". Főleg egy olyan városban , ahol... bár végighalad a pápamobil, de naponta megcsörren sok-sok mobil. S ezekben a hívásokban "valódi " kérések vannak: segítsetek, éhezem, ! Segítsetek, nincs hol laknom.

Egy ilyen hívást kaptam én is a munkahelyemen: egy vidéki anya, kilencéves gyermekével menekült el a fővárosba, bántalmazó férje elől. Az iskolából "ragadta el" a gyermekét és meg sem álltak a budapesti végállomásig. Segítséget kér. Fáradtak, aludni szeretnének. Khmmm. Ahol én dolgozom, ott nincsen "krízis ellátás", de az internetről kikeresek néhány elérhetőséget. A nő hálás. Még azt is elmondja, hogy mennyire kedvesek a busz pályaudvaron a diszpécserek, mert engedik a "mobilt" tölteni. - Rendben, örülök ! - ez vagyok én - ha nincs megoldás, szóljanak a rendőröknek, ők biztosan tudnak segíteni... Kisvártatva újabb hívás az anyukától : egyik telefonszámon sem tudnak nekik segíteni... bár egy egy helyen befogadnák a nőt, gyerek nélkül... Kérdezem: a rendőrök ? Válasz: mindenki a pápalátogatással van elfoglalva, de "egyébként sem" tudnak segíteni. Értem. Türelmet kérek. És egy mobilszámot. Mindkettőt kapok. Elérem az egyik ismerősömet, aki elmondja: a krízisszállók Magyarországon megszűntek, nincs pénz rájuk. Igény igen. DE van egy "krízisdiszpécser", aki telefonon keresztül segíti a rászorulókat. Megadja a mobilszámát. Megköszönöm. Visszahívom az anyukát, de a kilencéves gyereknek diktálom be a számot, mert az anyuka sír...

Mondom a srácnak, hogy "ha még tudok segíteni szívesen megadom a saját mobilszámomat..." de megszakadunk. Most van mobil, vagy nincs mobil ?A pápa mobilautója már biztosan megérkezett... (szombat esti történet...) Szentatyám, nem tudna segíteni ?!

A Magyarokon ?

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8216688102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása