Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mit akarok ? Avagy a haladék.

2020. december 07. - The milkman

Kedd estig kaptunk haladékot Brüsszeltől. Mi. A magyarok és a lengyelek. Mert MI úgy döntöttünk, hogy nem szavazzuk meg az EU költségvetését, benne a koronavírus helyreállítási segéllyel. Akkor mit akarunk, mi magyarok ?!

Én már ma este el tudom dönteni, mit szeretnék. Van is egy - volt - lengyel kollégám/barátom (Wojcek), akivel le tudnám egyeztetni a "dolgot". 1 .Olcsóbb életet szeretnék. Hogy ezt a fizetések növelésével, és/vagy az árak csökkenésével érjük el, majnem' mindegy. 2. Működő egészségügyet szeretnék. Mert tapasztalom, hogy nem működik és bizony-bizony hamar meghalunk. 3. Fektessenek pénzt az oktatásba. Legalább a következő generáció ne legyen ilyen mérhetetlenül érzéketlen (értsd: Bunkó!), mit ez a mostani társadalom. 4. Hitelmentes világot szeretnék. Tudom...már az eddigi kéréseim is kiverték a demagógia biztosítékrendszerét, hát még ez... De ez utóbbit meg tudom indokolni: már megint az a gyanúm, hogy "valahogy" létrejön a nagy egyezség Brüsszelben. S miközben a politikusok egymás hátát lapogatják,  a pénznyomdák el kezdik okádni a milliárdokat. Hitel. Pénz, fedezet nélkül.

Fedezet nincs, de van néhány százmillió európai polgár, aki majd visszafizeti. No, EZT NEM akarom. Szerintem Wojcek sem.

Na. Ezt kiírtam magamból, felteszem a blog.hu-ra. Wojcek pedig a blog.pl-ra.

Csak tudnak Brüsszelben olvasni a döntéshozók ?!

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3816322524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása