Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Megvesszük !

2020. október 05. - The milkman

Színészeknek és statisztáknak egyaránt az egyik legszebben csengő szó, ami általában a rendezőasszisztensek szájából hangzik el: Megvesszük ! Azaz, sokadik nekifutásra sikerült úgy rögzíteni egy jelenetet a filmből, hogy az már a vágószobába kerülhet.

Van azonban ennek a szónak egy másik értelmezése is, s mintha most ezt húzták volna elő az SZFE csökönyösnek tűnő hallgatósága és munkavállalóival szemben."Megvesszük őket, sőt még amnesztiát is kapnak ezek a csibész kölykök. Na. Itt a pénz , itt a papír, hogy nem bántunk senkit, csak most már adjátok át a kulcsokat..."

Nyilvánvaló és egyben szánalmas is, hogy azok az emberek, akik ezt az "ajánlatot" megfogalmazták, csak ilyen vagy ehhez hasonló értékrendben tudnak "működni". " Nálunk a pénz, akinél a pénz annál a hatalom, és akinél a hatalom, az ledózerolhat mindent. Micsoda , hogy másoknak is vannak igényeik és a meglévő közösségek, em-be-rek ?! Ugyan-ugyan..."

Megvesszük az orvosokat is ! Megszületett a döntés a kormányfő fejében. Ki van pipálva az egészségügy.

"Hogy, micsoda !? Az ápolónők, a szociális munkások is ?! Mit akarnak ? Most kaptak 500 jegyet a Szuperkupa döntőre ! Telhetetlen népség."

Szóval... szép lassan megvesznek mindenkit. Beáraznak minket. Hogy kik ? Az a néhány százaléknyi, pénzzel és hatalommal bíró ember, akiknek ez már rögeszméjévé vált.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és dolgozói azonban példát mutatnak a társadalomnak.

Kitették az ajtóra, hogy NEM ELADÓ !

Ennyi ! Cut ! Megvesszük !

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7416227652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kesiar Németh Katalin 2020.10.09. 15:33:12

Csak ma bukkantam erre a blogra , de nagyon jok az irások . Koszi az élményt , jo olvasni .
süti beállítások módosítása