Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Szellem és hús

2020. április 21. - The milkman

"Szellemében és húsában egyként részesül az isteni természetből minden ember."- írja Kazantzakisz, Krisztus utolsó megkísértése című könyvében. Majd később így fogalmaz. " Gyönge lélekben nincs meg a tűrőképesség, hogy a testnek hosszan ellenszegüljön." Nagyon igazak ezek a mondatok a mostani hetekre, hónapokra is. Alaposan próbára teszi testünket és lelkünket a karanténba zártság. Bizonyára néhányunknál olyan problémák (elhízás, pszichés zavarok) jelentkeznek, amik jelenleg csak másodlagosak a vírus árnyékában, de ha velünk maradnak, erősen leronthatják közérzetünket a jövőben is.

Tennünk kell ellene. Erősíteni kell - ha hinni akarunk Kazantzakisznak - a "gyönge lelkünket", hogy tudjon hatni a testünkre.

Az én lelkemet az olvasás nagyon erősíti. Bizony nagy kár, hogy ennyire drágák a könyvek, de ez van. (A szelfibot olcsóbb, az biztos...) És jó kézbe venni már egyszer "kiolvasott" műveket is. Így a mostani kedélyállapotomat nagy mértékben előre segíti Popper Péter Írás című műve. Szellemileg táplálkozom és nem mellesleg néhány napja elhagytam a húsételek fogyasztását is.

Nálam a szellem és a hús így jelenik meg:-) Talán ezért megbocsát nekem a kitűnő görög szerző, Kazantzakisz is.

Mert: " Boldog, aki másoknak megbocsát és az is, aki megbocsát magának is..."

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6415627918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása