Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Talán

2019. május 26. - The milkman

Olvasom a HR Revolution Konferenciáról az összefoglalókat és úgy gondolom, hogy MIND igazak: "Van még tartalék a munkaerőpiacon" vagy "A robotok előbb - utóbb helyettesítik az emberi munkát" vagy a "Digitális HR-é a jövő..."

Nem vitatkozom senkivel. Csak... csak a kisemberi csöndben jegyezném meg a következőket, innen, az alagsorból. MOST és nem a digitális, robotvezérelt jövőben.

Talán valakinek érdekes lehet:

- 2019. évi havi  fizetésemelésem összege (bruttó 8.000 forint ) nem fedezi a 10 éves lányommal közösen megváltott, egyszeri Palatinus strandbelépőnket. (nettő 6300 forint)

- Mint amatőr háeres (human rescue) kértem időt a Tejcsarnok vezetőjétől egy rövid beszélgetésre. Megkaptam, húsz percig tartott. Ez idő alatt a budapesti munkaerőpiacról, a középvezetők kilátástalan küzdelméről és a el-elmaradó "központi" támogatásról átfogó képet kaptam. - Pedig , hidd el Tamás, ez egy jó cég. Csak... nincs ember...- mondta, a még mindig lojális vezető.

Ha egy tanult HR szakember egyszer veszi a fáradtságot és követi a példámat ( na nem a hűtők közé, csak az irodáig), ugyanezeket az őszinte válaszokat kapja. Csak  - talán - jobban beleégnek a szavak. A helyszínen.

- A hozzám hasonló Kisemberek kérdése: Meddig várunk ?! Mert nálunk már dolgozik hat vagy hét fogyatékkal élő , kitűnő munkatárs és remek ember. Csak nem tudnak megfelelni annak a plakátnak , ami arra buzdít, hogy "Rendelkezésre állok és terméket ajánlok a vevőknek." Mert NEM tudnak beszélni. De talán ez a jövő.

De beszállna egy politikus egy olyan buszba , amit egy félkarú ember vezet ?! Vagy megvárjuk az első beszédhibás callcenteres bejelentkezését ?! Talán igen, talán nem.

Van globális felmelegedés ? Válasz :Talán igen...Igen.

Fogyasztanál kevesebbet Kedves Emberiség?!  Válasz: Talán meghülyültél Tamáska ?!

Pörhepsz, pörhepsz, pörhepsz !

Mm

 

 

 

-

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5014863108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása