Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Ébresztő

2024. szeptember 13. - The milkman

Zuhog az eső. 20-25 fokkal van hűvösebb, mint egy hete, Ausztriában havazik éppen. Szeptember 13. Péntek. Tegnap este megnéztem a Holnapután című katasztrófa filmet, amit éppen 20 éve forgattak. Az alaptörténet szerint a Golf-áramlat megszűnése miatt jégkorszak köszönt be a Föld nagy részén. Sokan meghalnak, az amerikai elnök pedig készségesen elismeri: tévedtek... Ez is valami. A mai, "igazi" politikusok a gazdasági növekedésben hisznek, a klímaválságban kevésbé. A lényeg: bármilyen áron, de főleg hitellel, "fűteni" kell a gazdaságot, növekedést kell elérni. Többet kell fogyasztani, kedves állampolgárok. Jövőre 3 százalék a terv, új hitellehetőségek nyílnak meg, tessék szíves lenni eladósodni. A 3 százalék mellé tegyünk 3 fokot is. Legalább ennyivel fog emelkedni az átlaghőmérséklet a század végéig - mondják a tudósok. (A viszonyítási alap: 2000.) Kibírjuk?! Lesz elég víz? Mi lesz a mezőgazdasággal? Mi lesz a rengeteg füves focipályával:-) Hmmm. Legyünk bátorak' és derűlátóak! - üzeni hazánk nagyjai. "Az optimizmus az emberiség ópiuma!" - írja/válaszolja Milan Kundera. 

Furcsa...Igazából nem tudni, mire ébredünk holnap. Tél? Nyár? Optimistán ébredünk vagy a "népi ópium" által sebzetten, másnaposan? Előre megyünk? Meg hátra?! Egy biztos: az ébresztő már régóta nem működik.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr10018491080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása