Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Sajna

2024. augusztus 12. - The milkman

Hetekig lázban tartotta a világot az olimpia. (A láz indokolt, ugyanis a világ - sajnos - beteg.) A sok-sok felkészült versenyző és elkészült celebritás jelenlétében zajló esemény egyik fő kérdése volt: lehet-e úszni a Szajnában? Még a párizsi polgármester is megmártózott a folyóban, bizonyítva, hogy "Uoi, c'est possible!", de később megint teleszarták az emberek - hja, sokan voltak! - a csatornákat, azok meg zuttty benyomták a cuccot...szóval, kérdéses volt a dolog... Mais végül is beleugrottak a sportolók a vízbe és hiánytalanul ki is jöttek belőle. A vén Szajna tehát jól vizsgázott.

Jártamban-keltemben eszembe jut a francia folyó. Sokszor élnék ugyanis állampolgári jogommal kis hazánkban - pölö': időpont igénylések, közös képviselő számonkérése, tisztaság megléte a forró, térköves utcákon, nem beszélve méltányossági esetekről - de a válasz szinte mindig NEGATÍV. Az, hogy a magyar nem barbár nép, számomra az bizonyítja, hogy megkereséseimre a nemleges válasz mellé oda-odabökik ezt a kis vigasztaló szót: "Sajna'...'Igen. Úszom a "Sajnában" . Illetve... úsznék. de minek?! Inkább sodródom. A jó hír(?) az, hogy - úgy látom - nem vagyok egyedül. A rossz hír - hasonlóan a Szajna párizsi szakaszához - pedig ez: ez a - magyar - Sajna is, tele van sz@rva... De ez (SEM):érdekel igazából senkit... 

Mi folyik itt?! Olimpiát rendezne Magyarország?! Nem támogatom! Sajna'...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2018464873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása