Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A következő passz

2023. február 25. - The milkman

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy vannak kortárs klasszisaink is, legyen szó zenéről, irodalomról vagy éppen sportról. (Utóbbiban előszeretettel nosztalgiázunk például az aranycsapatról, Puskásékról. Igaz, az elmúlt 30 év eredménytelenségét figyelembe véve a a közelmúlt és a jelen focista generációjának is lehetne gyűjtőneve: "Aranynulla". Kérem, NE forgassunk róluk dokumentumfilmet...)

A fociban itt van ez a Dárdai Pál nevű ember. Bizonyított már nagyon magasan jegyzett bajnokságban, megmentette nemzeti csapatunkat a Pintér-éra utáni teljes csődtől és elismert utánpótlás szakember hírében áll. (Nem mellesleg: jelenleg munka nélkül van.) Legutóbb - amikor a német első osztályban játszó fia játékát dicsérte a sajtó - ezt találta mondani: "- Igen, igen, fontos volt az a gól, de most már a következő jó passz számít..."

Tudom, hogy ez nem Hamvas Béla szintje, de nagy bölcsességet érzek ebben a mondatban, különös tekintettel a magyar társadalomra nézve. Mert amíg azt látom, hogy a kukába nem teszik bele az emberek a szemetet, a járdák össze-vissza vannak (bocsánat!) kakálva és pisálva, a tömegközlekedési eszközökön lincshangulat uralkodik, addig...addig miért vállalnánk szolidaritást a pedagógusokkal, vagy éppen az ukránokkal?! A saját kis környezetünkben nem tudunk rendet rakni, miért görcsölünk hát azon, hogy politikai és gazdasági érdekek miatt akkumulátorgyárak épülnek országszerte? 

A következő jó passz, kedves emberek. Az a fontos. Találjunk bele a kukába, szedjük fel a kutyánk után a mocskot, és adjunk helyet egymásnak a járműveken és a járdán. S HA ez már működik, ekézhetjük a németeket és a nemtomkiket'.(bár ez sem lenne szükségszerű...)

A gólokat jó passzok előzik meg.

Hajrá Magyarok, éljen Dárdai!

mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5218058100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása