Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Vonaton

2022. november 28. - The milkman

Novák Katalin, köztársasági elnök Ukrajnába látogatott. Egy kijevi vizit manapság a "bátor tett, erős üzenettel" kategóriába sorolható, még akkor is, ha a magyar államfő előtt már sokan megtették ezt az utat. (Zelenszkij pedig végigmérhette a TEK-es magyar fiúkat és láthatta, hogy bizony van nekünk elég fegyverünk, csak...) Nováknak arra is volt ideje, hogy Kárpátalján meglátogassa a magyar kolóniát, biztosítva őket arról, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja őket a bajban. Ez is korrekt kiszólás, megvesszük.

Megtudhattuk, hogy vonattal tette meg a hosszú utat az államfő, ezért itt nekem - mint adófizető állampolgár - lenne egy javaslatom: legyenek rendszeresek ezek a vonatutak! Jusson el az államfő Magyarország olyan településeire is, ahol nem az állami pénzen hizlalt helyi politikusok ugrálják körbe őt és delegációját - felavatva templomot, jégpályát és magyarságkutató műhelyt - hanem az ott élő, dolgozó, sínylődő emberekkel tud találkozni. Tőlem a TEK oda is elkísérheti, de például Farkaslyukon (Borsod megyei település, Ózd közelében) nem kellene számítania terrortámadásra, ellenben kiderülne, hogy miből/mivel oldják meg az ott élők a fűtés problémakörét. Berettyóújfalun értené meg, hogy az embereket kevésbé foglalkoztatja a budapesti atlétikai világbajnokság, no meg a Biodóm sorsa. Sokkal "izgalmasabb" az oktatás kiszolgáltatott helyzete, amire az egyházi iskolák sem tudnak megoldást kínálni. 

Végül, ha már sokat zötykölődött az államfő a MÁV jól-rosszul karbantartott járművein, felülhet a felcsúti kisvasútra és meggyőződhet arról, hogy országunknak van olyan szeglete is, ahol nemhogy nincs baj, de talán túlságosan jól is mennek a dolgok.

Magyarország, így szeretlek: Élni nem muszáj, vonatozni kell...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3917989508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása