Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kavar 2022

2022. november 21. - The milkman

Nagy a hőbörgés a katari foci vébé' körül. Miként kaphatta meg a rendezési jogot ez a közel-keleti kis állam?  Khm. Közel volt a szavazókhoz. Megvette őket. Ennyi. Némi kavarás után lett sörital is. Jó magyar forintba átszámolva, 4 deci 5500 forintba kerül. Ez is kipipálva. Arra is van ígéret, hogy néhány hétig nem üldözik a melegeket, feltéve ha az európai csapatok is visszafogják magukat és azt a csapatkapitányi karszalagot használják, amit a FIFA  előír nekik. Ilyen hangzatos lózungokkal, mint: "Mentsük meg a Földet!" "Mentsük meg a gyerekeket!"stb. A szövetség helyében  jómagam a "Mentsük, ami menthető!" szöveget nyomatnám, minden csapatnál.

Annál is inkább, mert lezárult egy másik "Kavarkád", amit az egyiptomi klíma-csúcstalálkozónak neveztek el. Közel két hétig - klíma-aktivisták kizárása mellett - értekeztek befolyásos emberek a közel 8 milliárd embertársunk és az élővilág jövőjéről. A kavarás vége egy nagy bejelentéssel zárult: a "gazdag országok" anyagilag támogatják a klímaváltozásban leginkább érintett "szegény államokat." Így az a jövőkép bontakozott ki, ami a mi  - 120 éve épült - társasházunkban már jelen van: csaknem minden második lakásban van már klíma, így nyáron várhatóan mindenki itthon tud gubbasztani a 24 fokban, feltekerve a hangerőt a hifi tornyokon, mivel a kültéri egységek hangja már most (néhányan fűtenek a készülékekkel) elviselhetetlen a gangos belső udvaron. Sebaj. Jó lesz ez. Csak két évet kell kibírni... Akkor valószínűleg Szaúd-Arábia rendezi (persze júliusban) a téli olimpiát és ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Biztos vagyok abban is, hogy Kósa Lajos addig "beszerez" egy honosított síugrót, akinek szoríthatunk az éremért. 

MINDENKI jól jár... Minek itt kavarni?!

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6817984042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása