Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Atom, Makett

2022. október 04. - The milkman

Ma két híren merengtem el: 1. Az oroszok "mozgolódnak" atomhordozóikkal. Jelesül elindult egy "általában" atomfegyvereket szállító vonat Ukrajna felé, illetve a legkorszerűbb tengeralattjárójuk is alásüllyedt, és kiúszott a nyílt vízre... Itt van az ősz itt van újra... Meg is nyugtatott a cikk szerzője, hogy "általában ebben az időszakban gyakorlatoznak az atomhatalmak", illetve az amerikai szakértők egybehangzó állítása szerint "az oroszok nem képesek egy atomháborút megvívására..."

Fene tudja. Engem nem nyugatnak meg az amik'. Az atomról pedig amik eszembe jutnak, háááát... Feltűnt, hogy mostanában szorosabban ölelem magamhoz szeretteimet...Micsoda világ ez?! Mi jöhet még?!

Mi, mi? Hát az olimpia. Mert a második hír így szólt: a Magyar Olimpiai Bizottság már lefoglalta, sőt ki is fizette a magyar kajak-kenu válogatott szálláshelyét a 2024-es párizsi olimpia "vizes" helyszínén. Azt is leírták, hogy a "falu" még nem áll készen, arról egyelőre csak makettet tudtak mutatni a helyiek. De ez is tetszett nekünk, jól is megy az országnak, nosza kifizettük a szállást. (Tessék mondani: Wifi lesz?!) De a legütősebb mondat a francia látogatásról szó szerint így szól: "A főtitkár az M4 Sportnak elmondta, hogy több versenyhelyszínen megfordultak és ugyan a létesítmények, épületek még nincsenek abban az állapotban, hogy igazán sok mindent megnézhettek volna, pozitív tapasztalatokkal távoztak Párizsból." Én ez utóbbit teljes mértékben elhiszem. 

Az orosz atom tréningekről szóló hírt pedig Vladimir Putyin képzeletbeli Facebook-bejegyzésével adom tovább: "Yes, I can..."

Emberek! Olimpia ide vagy oda, javaslom, kezdjünk el jó helyeket foglalni magunknak a hozzánk közel eső temetőkben. Wifi nem kell.

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6317946810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.10.05. 19:45:48

Pedig a szabadság alapelve, hogy nem félsz és rettegsz.
süti beállítások módosítása