Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kapufa

2022. augusztus 08. - The milkman

A nagy rezsiharc közepette bevillant egy kérdés: lehet-e spórolni a focipályák környékén? Hiszen már többször elhangzott, hogy a labdarúgó-létesítményekkel két baj van. 1.Jóval kevesebb ember látogatja őket, mint tervezték. 2.Sokba kerül a fenntartásuk. Az első ponttal most nem foglalkoznék, de a költségcsökkentéshez lenne pár gondolatom. Igen, mint a cím is sugallja: ahol még fából van a kapu, ott gyorsan cseréljék le, hiszen egy új rendelet értelmében, a fakitermelés szabályait lazították... Nem kizárt, hogy egy-egy vidéki pályán azért marad el meccs, mert valamelyik család a kapufában találja meg a hétvégi melegvízre valót.  Aztán ott vannak az öltözők és a mellékhelyiségek. Többnyire üresen. Tisztálkodás, WC-használat, mondjam még? Persze piaci alapon, percdíjjal. Szappan mindenki hozzon magával !

De nagyobb megtakarítást hozhat a fű. Nem, nem a marihuánára gondolok, hanem arra a pázsitra, amire olyan szép hegyeset tudnak köpni sportolóink. Búcsúzzunk el tőlük ! (mármint a fűtől...) Ha nincs műfű, akkor segít a fűtés után megmaradt salak, hamu, vagy az építési törmelék. Döngölve, simítva. Nemcsak rengeteg vizet spórolunk meg ezzel a lépéssel, de a feljebb taglalt nyálmegtartási problémákat is orvosoljuk. (Hát, hogy néz ki egy csula a döngölt salakon? Ugye, hogy nem szép...) És persze - profi osztályokban (ebbe már a harmadosztály is beleértendő) - a világítással is lehetne spórolni. Szalagcím: "Rangadó a Puskás Stadionban ! A  Vasas-Honvéd mérkőzést délelőtt 10 órakor rendezik meg. Az első 50 szurkoló meleg kakaót kap ajándékba !" Itt is csak a legfontosabb előnyökre hívom fel a figyelmet: akár a gyermek is kivihető a meccsre, ebédre otthon van a család és Németh Szilárd is elégedetten nézi a Puskás villanyszámláját. Gyertafény mellett.

Tovább is van, mondjam még? Nem teszem, mert takarékossági okok miatt, most kikapcsolom a számítógépemet.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr817903047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása