Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Béke? Mehet !

2022. április 05. - The milkman

Azzal, hogy a magyar "kormányzó" győzelmi beszédében is belerúgott abba, akit csak ért (Brüsszeltől Zelenszkijig), óriási lehetőséget szalasztott el. Még saját táborán belül is: a béketeremtés lehetőségét. Mert a fideszeseknek is elegük van már a háborús, lekicsinylő, baszogatós retorikából. Igazi államférfiként viselkedhetett volna, ha békejobbot nyújt politikai ellenfeleinek és összefogásra szólít fel. Mert azt az egész ország (világ) érzi és nézi, hogy rossz felé mennek a dolgok. Hogy megszorítások kell hogy jöjjenek és nem az orbitális gazdasági növekedés, nem beszélve sportnemzetünk vágyáról: az olimpiáról. Szerényebben kell élnünk. De ezzel együtt élhetnénk jobban is: békében egymással. Békében a világgal. Békében a környezetünkkel. A még élő világgal. Jó példát mutatva. "Mi, magyarok..."

De nem. A béke mehet. És megy is. Nyugatra. Nekünk marad a stratégiai, háborús hangnem. Ellenzéki összefogás legyőzve, Márki-Zay "politikai hulla". A vidék behódolt és egyszerre elesett. Felkészül: Karácsony és Budapest. Két évünk maradt. Szerény javaslatom: kezdjünk el intenzíven független színházakba járni. Amíg lehet. Béke Veled !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr117797873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.04.05. 07:48:52

Brüsszelt elküldeni a fenébe - rendben van.
Az ottani bürokreténizmus tényleg ultragáz.
Zselét kiröhögni így, ilyen kontextusban -- súlyos politikusi hiba volt, ami még sokszor elő lesz citálva. Ezt nagyon elrontotta.
Attól függetlenül, hogy az a vérgőzös barom fogja be a pofáját és tanuljon meg viselkedni, ezen kívül legyen hálás, hogy mekkora humanitárius segítséget kapott tőlünk (is)! S igen, nem lehet ebbe a csatába fegyvert küldeni, csak emberséget. Nehogy már a tojás tanítsa a tyúkot!
De egy magyartól, akinek itt, Európa kellős közepén ezer éve példát kell mutatni és nem valahová tartozni, ne is kérjen senki fegyvert!
Aki ennyire buta, ostoba, szemellenzős, nos az inkább tanuljon meg kussolni! Ez jelen helyzetben számos politikusra körülöttünk a periférián sajnos baromira igaz. Fossa a hülyeséget, ahelyett hogy körülnéznének. De első körben megnézhetnék, hogy mi van a Centrumban. Tájékozódásképpen.
süti beállítások módosítása