Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mentőötlet

2022. február 10. - The milkman

Búcsúbulit tartottak a Csörsz utcai mentősök, mivel költöznek. Kihasználva a tér adta lehetőséget: fociztak. Még az is lehet, hogy ittak némi alkoholt. Még az is előfordulhat, hogy kárt tettek a bontásra ítélt házban hagyott dolgokban. Más nem csináltak. Összefoglalva: elköszöntek a munkahelyüktől, szórakoztak, levezették a feszültséget. Mentősök. De a felügyeleti hatóság nem hagyja ezt annyiban. Fegyelmez, büntet, felelősségre von. A keletkezett kárt a közösség megtéríti. Rendben ? Nem, felelős KELL ! Ki kell rúgni valakit. Megteszik. Na jó, csak lefokozzák. Eztán' még mentőzhet. De nem mentegetőzhet. Hmm. Szerintem példaértékű az, amit a Csörsz utcaiak csináltak. Én azt olvasom ki ebből, hogy ők egy összetartó közösség, akik - nem mellesleg - kiállnak vezetőjük mellett. Büntetés helyett én bevezetném a Csörsz-terápiát. Nem kell pszichológus, sem kócs'. Nagyobb munkahelyi traumák idején a vállalat vezetés adjon költségkeretet arra, hogy a dolgozók el tudják "gyászolni" régi munkahelyüket, elküldött kollégát, csoportos leépítéseket, költözéseket. Fontos, hogy legyen benne aktivitás (focizni mindenki tud...), némi oldóanyag (az alkoholt mindenki szereti) és egy kis szadizmus.(kis törés, nagyobb zúzás, ilyesmi).Pro kopf határozzuk meg az összeget és csapassuk ! Mi történhet ? A feszültség levezetve, a táppénz elkerülve, buli kiheverve, kinek van ettől jobb terve ? Mehet !

Példa: egy kormányváltás esetén simán el tudom képzelni, hogy a Parlament kupolatermében - persze zártkapus - focimeccsel összekötött búcsúbulit tartanak vezető politikusaink. A következő napi újságok pedig beszámolhatnak arról, hogy: "... még keresik Kövér Laci bajszát.. a Szent Koronában kisebb károk keletkeztek... 4:4-es állásnál Szijjártó büntetőt hibázott, de államtitkára vállalta a felelősséget... a győztes találatot maga a miniszerelnök vitte be, aki ezután leszúrt egy két mázsás disznót..." satöbbi, satöbbi.

Ez olyan emberi nem ?! Ha ezt olvassa a nép, lehet, hogy le sem váltja őket, legfeljebb csak lefokozza.

Elmehetnek mentősnek...

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7217365814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása