Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Az úgy volt...

2021. szeptember 30. - The milkman

Sok "támadás" éri a Mészáros - Várkonyi esküvőt. Meg kell védenem őket. Az igazság ugyanis a következő: augusztusban Zebegényben tartottuk esküvőnket. Vélhetően - a szigorú protokoll ellenére - voltak megfigyelők is a vendégseregben, akik aztán a szeptemberi alcsúti rendezvénybe átemeltek jó néhány elemet. Mik voltak ezek ? 1. A természet: mi - feleségemmel Klárival - egy gesztenyefa lomjai alatt esküdtünk össze, Lölőék egy picit jobban tolták a greenwashing-ot, a helyi arborétum jutott nekik. (bár nem tom' volt-e ott gesztenyefa...) 2. Menü. Mi is kínosan ügyeltünk arra, hogy mindenki megtalálja az étrendjének megfelelő ünnepi táplálékot. Volt fasírozott és pogácsa. Mindkettő az utolsó szálig elfogyott. Gyanítjuk, hogy volt olyan vendégünk, aki mindkettőből evett. Aki nálunk tengeri herkentyűkre vágyott, annak a mosdó- és WC kagylót ajánlottuk fel...Sőt mint kiderült az egyik barátunknak volt orrpolipja is, de... na ezt hagyjuk. 3. Közlekedés. Mi is megköveteltük a sötétített szélvédőket, ezért sok barátunk vonattal érkezett az eseményre. (Mivel sem szélvédővel, sem autóval nem rendelkeztek.) 4. Sztárvendégek. Na igen, itt sem spóroltunk. Egy közeli ismerősöm elhozta színésznő feleségét. A művész eljött és jól érezte magát. Zenekar is volt persze. A szomszédos településről átcsábított kéttagú banda - sage und -schreibe - 25.000 forintot kért a több órás "show"-ért. Ezt a összeget sokalltuk, de utólag azt mondjuk: megérte... 5. S háááát a végén: Tűzijáték. Történt, hogy a zebegényi mulatság végén tábortüzet raktunk, amelybe - vélhetően enyhén ittasan - egy kedves vendég öngyújtót dobott. Volt nagy pukkanás, ijedtség, röhögés és tűz. Gondolom mindez megvolt Alcsúton is...Vagy ?!

Jaj, majdnem elfelejtettem: a titoktartási kötelezettség ! A augusztusi tikkasztó melegben a vendégsereg annyi alkoholt fogyasztott, hogy másnap senki sem emlékezett pontosan az ünnepi eseményre...

Nos. Ezeket az alapelemeket vették át Lőrincék. Nem baj, sőt ! Feleségemmel nagyon örülünk, hogy jó példát tudtunk mutatni az álompárnak. Azóta is szerényen és szeretetben élünk egymással. Andi ! Ezt is átveszitek ? Vagy vesztek valami mást ?

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2116705290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása