Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Elvtársak, elégünk...

2021. augusztus 09. - The milkman

Elvtársak vagyunk. Sok tekintetben. Példa : elvileg megegyezünk abban, hogy fogyasztani : JÓ. Főleg ha ó'csón jutunk hozzá a kívánt javakhoz. JÓ. Elvben egyetértünk azzal is, hogy hitel jár mindenkinek! Aki fel tud mutatni egy pár hónapos munkaviszonyból származó fizetési "bezonyítványt", azt bizonyítván, hogy rendszeres jövedelme vagyon'... már is lehet egy vagyontárgya, légyen az porszívó, ó'tó (schuzuki a mi ó'tónk...), vagy társasházi lakás...JÓ. Elvi síkon mindenki egyetért azzal, hogy Magyarország sporthatalom. Ezt bizonyította a tokiói olimpia is, de sokkal ékesebb az a kard,amit a Puskás nevét viselő egylet villogtat: bár a nemzetközi kupából éppen csak (0-5) kiesett, szép gól hoztak össze  a csupa magyar játékosokból álló orosz város, Paks ellenében. A végeredmény ? 1-6. De az a felcsúti góóóól.... Arról még sokat beszélünk. beszélnénk. JÓ. De eeeez már nem érdekes, Elvtársak !

Mert miközben Felcsúton potyognak a gólok, az országban épülnek a tornyok, az áldiban olcsóbbak a kortyok, a világ szenved. A hőségtől, a víztől, a gáztól, végül is: mindentől.

DE ÚGY CSINÁLUNK, mintha minden rendben volna. Elvtársak ! Bajban a világ ! S mi magyarok, a világ része vagyunk. Újra kellene fogalmazni kérdéseket, például: kandidáljunk-e a 2036. évi olimpiai játékokra, vagy rendezkedjünk-e be arra, hogy 2026-ra a Golfáramlat "megszűnése" miatt rendkívül hideg időjárás köszönt Kelet-Európa területére, amit sem kerítéssel, sem verbális körítéssel ( "mi ezekből kimaradunk") nem tudunk elhárítani.

Elvtársak ! Vegyük komolyan a világot. A környezetünket. "A bizalom jó, az ellenőrzés még jobb !" - mondotta Lenin.

Ellenőrizzük le, mit mondanak a politikusok és bízzunk meg a tudósokban, a szakemberekben. Vagy "csak" Greta Thunbergben.

Elvtársak ! Érzitek ezt a "pörcszagot" ?! Égünk ! Az utolsó pö'rcben vagyunk. Elvtársaaaak, elvtársssssssss...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8316655412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása