Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Fő az egészség

2021. július 15. - The milkman

- Jean, miféle zsírszag jön be az utcáról ?! - Fő az egészség , uram...

Hát igen...35-40 fokban küzdünk az aszfalt és a térkő "meleg" ölelésében, remegő hájjal, vastag zsírréteggel, saját pácunkban főve. Éppen most főzi bele a  nyári levesébe a homo sapiens nevű állatot a Föld nevű bolygó. De nem bánjuk ! Tervezgetjük a nyaralást Horvátba, hiszünk a légitársaság vezérének ("Minden visszafog állni a régi kerékvágásba, utazhatunk kedvünkre!"), veszünk ocsó' ventilátorokat, építünk múzeumokat és újabb stadionokat, s alig várjuk már, hogy induljanak el az olimpiai játékok. (amit persze a japánok akarnak legkevésbé...) Mintha egy múló lázzal kellene megküzdenünk és nem a klímaváltozással... 

Lehet, hogy a józan ész is "szétfőtt" már a melegben ?! "Karbonsemlegesség"...csak ezt ne emlegessék..."A foszilis energiahordozók visszaszorítása..." Ki lesz az a lengyel vagy éppen orosz foszi', aki leállíttatja a szénerőműveket ?!

Mi lesz Kínával ? Mi lesz Afrikával ? Mi lesz velünk, emberek ?!

Meddig dugjuk - a forró - homokba a fejünket ?!

Biztosan EZ kell nekünk?! Olimpia ? Katari, sivatagi , de klimatizált foci-világbajnokság ? Moto GP ?!

Hmmm. Hőbörgök itt , de nagyon... Miközben én is túlsúlyos vagyok, autóval járok dolgozni, és csak nem régóta gyűjtöm szelektíven a hulladékot... DE ! Szívesen állok/állnék be minden olyan közösségi programba, ami a környezetünk és a bolygónk védelmét szolgálja... A betonozás és a térkövezés ellenében. Például. 

- Jean, mi ez a hőzöngés ? - Fellázadtak a napraforgók, uram...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5716628770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása