Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Ez földönkívüli

2021. július 03. - The milkman

Ha egy UFO ma Európába érkezve azt a feladatot kapná, hogy számoljon be a labdarúgás nevű sportról, - bizony mondom Néktek - , könnyű dolga lenne. Az alábbi jelentést küldené, haza:

Éppen ezekben a hetekben folyik a focibajnokság. Sok csapat játszik egymás ellen, sok helyszínen:  az angolok Rómában, a svájciak Bakuban, a csehek Londonban lépnek pályára. (ha jó figyeltem...) Egy biztos: a magyarok már megnyerték a tornát. Legalábbis ezt olvastam a Nemzeti Sportban. Nagyon megérdemelték, Magyar játékos lett a torna gólkirálya, Fiola Attila révén. A legjobb kapus egy Dibusz nevű - szintén - magyar sportoló lett. A döntés logikus: az egész torna alatt nem kapott gólt...A piros-fehér-zöld egylet kapitánya - stílusosan - olasz. Rossi mester  fel akarja venni a magyar állampolgárságot is. E hír hallatára viszont több - másként gondolkozó - magyar polgár szeretne olasz útlevelet. Asszem'. Nem olyan fontos. Tehát a magyarok győztek, a döntőt a Puskás Stadionban rendezték, még június 4-én, ahol a hazai csapat 1:0-ra kiütötte a legjobb török és görög játékosai nélkül felálló Citrus, nem Ciprus együttesét. A győzelem "fényét" emeli, hogy Ciprus azóta sem talált legyőzőre... Szóval a magyarok NAGYON megérdemelték ezt a bajnokságot.

De nézzük, mi történik a helyosztókon: a franciák megsértődtek, mert rájöttek, hogy a Marriott Hotel mellett nem a Szajna folyik, hanem a Duma.(vagy a Duna?!). Duplán bosszankodtak, mert eleve úgy tudták, hogy Bukarestben szálltak meg, ahol viszont van Szajha. Sajna'. C'est la vie. A németek - szokás szerint - bevetettek mindent. És mindenkit: Thomas Müller mellé, a kapitány újra behívta Rummenniggét, Briegelt, Breitnert és a Luftwaffe-t. Mégis gólt fejeltek nekik - a levegőből - az ínglismanusok Londonországban , így kiestek. Löwé-sük sem volt. S már nincs is. A hollandok meg addig tervezgették, hogy a szivárvány melyik árnyalatában lépjenek pályára, míg a tiszta fehérben játszó csehek "megpiccsantották" őket. A meccs napján nagyon meleg volt, bár a budapesti stadiont dicséretesen hűtötték a derék magyarok...

Az Európa-bajnokság még most is tart, de a hozzáértő szurkolók zöme már a magyar első osztályra figyel. Dzsudzsák Balázs & Company megkezdte a felkészülést a következő idényre. Jönnek a nyilatkozat-cunamik, imádom őket. Az első gyöngyszem a másodosztályú Diósgyőrbe szerződött, korábbi válogatott (ki NEM volt korábban válogatott ?!) Könyves Norbert nevéhez fűződik, aki kijelentette:"Elsőosztályú játékos vagyok!"

Csak a kis földönkívüli agyammal kérdezem: nem tudta a Norbi, hogy egy osztállyal lejjebb igazolt ?!

No, mindegy. Földi küldetésem lejárt. Nagyon megszerettem a focit. Különösen a magyar változatot.

Vigyázz Európa, jönnek a magyarok !

mmUFO

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4316611010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása