Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Méhednek gyümölcse

2021. június 29. - The milkman

Én értem, hogy a politika már MINDENHOL jelen van...de sírva kérdezem: mit keres egy méhlegelőn ???

A bolygónk világos üzeneteket küld. Vagy változtatunk eddigi életfelfogásunkon, szokásainkon, vagy elpusztulunk. Figyelni kell tehát a  jelenségekre és nem beavatkozni a természet életébe. Főként nem láncfűrésszel, fűkaszával, betonnal...Nézzünk körül: Pécelen akadozik a vízellátás, a Velencei-tóban nincs elég oxigén (van viszont sok döglött hal), Budapesten pedig "fiatal politikusaink" büszkén pózolnak a legyalult zöld sziget, egy elpusztított méhlegelő előtt. Mi folyik itt ?! Szeretném megérteni...Valaki elmagyarázná ? Sir Attenborough ? Vagy a környezetvédelmi - ha volna ilyen - miniszter ? Vagy ez a POLITIKA ?!

Húúú. Nincs más hátra, mint kitárulkozom. Come out by me:-) Hétvégi nyaralómban csak "elvétve" vágom le a füvet, így jelentős mennyiségű méhecske, lepke és általam be nem azonosítható rovarok lepték el a kertemet. A méhből is többféle van, kisebb és nagyobb, sárga és fekete, zümmögő és dörmögő. Szépek és szorgalmasak. Nincs még vége... Van madáretetőm is... Jönnek is a vendégek. Ők is sokszínűek és kedvesek. Van itatóm is. Oda is jönnek állatkák, például rendszeres vendégünk két macska. Egy csíkos és egy fekete... Hogy ezt miért mondom el? Mert aggódom, hogy a helyi politikai alakulatok egyikének ez nem fog tetszeni. Ott ahol, majd' mindenki egy centisre vágja - vágatja - a füvet (és mindent...), "rendszerellenes" lehet egy ilyen buja kert, ilyen sok állattal.

Gyanút kelthet, félrevezetheti a még 18 éven aluli gyermekeket ez a sokszínűség, ez az elfogadás. Így is rengeteg "támadás" éri az ott lakókat a szociális médián keresztül. Mondják. Mert én nem olvasom. De ezentúl a híreket sem. Csak legeltetem a méheimet, itatom a madárkáimat, védem a kertemet. S ezáltal óvom - egy nagyon picit - a bolygónkat is.

Az emberi hülyeségtől.

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6616608192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása