Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Francesco - Fiola 1:1

2021. június 08. - The milkman

Mint "oldszkúl versenyző", nekem már az önvezető autókkal is problémám van. Én ugyanis szeretek vezetni. Sőőőt, még "hagyományosan"váltani is. (aki nem ösmeri, röviden: a kuplung lábbal történő kinyomása mellett, kézzel "tesszük" a kívánt sebességi fokozatba a motort...) Legyen már az én döntésem, hogy milyen úton és mekkora tempóban kívánok eljutni A-ból B-be...  Ennyi szabadság csak jár az emberfiának. Vagy mégsem ?! Kis hazánkban  újra nagy dolgok történnek. Jön a várva-várt foci EB, rettegnek a nagykörúti villamosok, meglepetésre készülnek a magyar legények. Ez rendjén is van. De azt furcsállom, hogy a honi szövetség megtiltotta a magyar játékosoknak, hogy féltérdre ereszkedve fejezzék ki együttérzésüket a rasszizmus és a faji elnyomás ellen. Miért ne dönthetné el ezt a kiforrott személyiséggel rendelkező sportember, hogy a mérkőzés megkezdése előtt él-e ezzel a gesztussal vagy nem? Mi baj történhet ? Megsérül ?! Nem bír felállni ?! Piszkos lesz a térde ?! Nem értem... Ennyi szabadság járna a fiúknak. (Remélem a Himnuszt nem énektanárral gyakorolják be a telki edzőtáborban...) 

Szóval, Fioláék állnak. Mondjuk, így is gondolhatnak például a rendőrök által legyilkolt embertársaikra... vagy már gondolni sem... izé... hagyjuk.

Másik nagy esemény, egy argentin nemzetiségű férfiú érkezése . Igen, tudom... Nem játszunk Messiék ellen... Európa-bajnokság, ugyi'... Ferenc pápa érkezik a magyar fővárosba és ha már itt van, a Hősök terén misét celebrál a hívőknek. Grazie ! No, de álljunk meg , még egy szóra ! "Mi, Magyarok" azt is meg akarjuk neki mondanyi', hogy mit csináljon - és persze mit nem - magyar földön. Kivel találkozzon és kivel nem. Kérdés: nem lehet, hogy ezt már jó előre kitalálták ott, Vatikánban ?! Nem lehet, hogy Francesco nem igényli azt, hogy a magyarok szabják meg a programját ?! 

Csak nehogy neki is megtiltsuk a térdelést...Aztán állhat ott a téren , mint Fiola Attila a kezdősípszó előtt...

Kicsit tanácstalanul. Kicsit félszegen. Mert azt szabad...

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5916586402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása