Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Húngaro Clasico

2021. április 27. - The milkman

Az El Clasico a világ egyik legnézettebb sportterméke. VOLT. Mert a Húngaro Clasico , azaz a magyar labdarúgás kiesés elleni "küzdelmei" mindent elhomályosítanak. Vizsgáljuk meg, mi teszi utánozhatatlanná a honi elsőosztályú bajnokságot. "Mindössze" 12 csapat van és a "nyomokban magyar" játékosokat is szerepeltető Ferencváros, már januárban behozhatatlan pontelőnyre tesz szert. B a j n o k c s a p a t. Nem szegi ez kedvét a két Fejér-megyei gigásznak: a Felcsút és a Videoton stadiont és pénzt nem kímélve viaskodik a dobogós helyekért. (Az eseményt a helyszínen követi figyelemmel a magyar Premier League "krémje": our Prime Minister and the Oligarchs' Team.)

A maradék 9 csapat közül b á r m e l y i k  lehet kieső , de akár negyedik helyezett is. Innentől kezdve elszabadulnak az indulatok. ( "kicsiben" lásd még Sergio Ramos vs. Lionel Messi csatái). Az a edző, aki anyázik', mert csapata a 10. hely környékén tanyázik, könnyen megkaphatja felmondó levelét (s mellé a busás végkielégítést). Példának okáért: a Diósgyőr és a Honvéd is a harmadik edzőjét fogyasztja ebben a szezonban...DE az az ízig-vérig sportember, akinek csapata az első 10 csapat között végez, úgy ünnepelteti magát, mint Pep Guardiola a barcelonai "aranykorszakában". Hogy méltó magyar, partneri környezetbe helyezzünk Guardiola mestert, nézzük az elmúlt hétvége sporttörténelmi pillanatát: Pintér-Pep Attila térdre rogyva ünnepelte a Honvéd elleni kettő-kettőt, mert ezzel megmenekültek a kiesés elől... Felemelő, magasztos pillanat. Mission completed!  A Mezőkövesd Zsóry Futball Club 2022-ben is a magyar első osztályban szerepel és öregbíti Matyóföld példátlan sporttörténetét.

Ez azt is jelenti, hogy - világválság és pandémia ide vagy oda - folytatódik a nagy show: a Húngaro Clasico.

Az El Clasico sorsáról pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség és Szijjártó Péter bevonásával döntenek az illetékesek.. Ha idejük engedi. Hisz' a magyar bajnokság még nem ért véget.

És tudjuk: itt b á r  m i  megtörténhet.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4316514820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása