Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Logika

2021. április 17. - The milkman

Siófokon pezseg a sportélet. A női kézilabdacsapat nemzetközi szinten is jegyzett társaság, több világsztár is megfordult náluk, komoly büdzséből gazdálkodnak. Hát jó. Gazdag város, jómódú polgárokkal... De a magyar küzdősportban -  labdarúgás - is jelen vannak: a Bányász a másodosztályban küzd a hétről-hétre. Nemrégiben volt edzőváltás. Az új tréner kiadósat panaszkodott a játékosok hozzáállása miatt és őszintén elmondta azt is, hogy a kiesés elkerülése ellen "harcolnak". Abban is bízik, - folytatta - hogy a csapat tulajdonosai áldoznak még pénzt a klubra, ellenkező esetben a "megyeiben folytathatják a Balatoni Vasas ellen". Hát jó. Szegény város, kevés adófizetővel...Már-már sajnálni kezdtem a kiváló sportembereket, amikor olvasom a hírt: az eredetinél nagyobb nézőteret kap az új siófoki futballstadion. Tyűha...3000 fősre bővítik az arénát és azt is "megírta az újság", hogy így meg kell toldani a költségvetést , ami már így is egy milliárd forint felett van. (azt is megtanultuk a stadionépítési lázban, hogy a betonteknőknek vannak fenntartási költségeik is, ami további terheket ró... a városi költségvetésre, vagyis a lakosságra.) Nem kell nagy elemzőnek lenni ahhoz (mint például Hrutka Jani), hogy felfigyeljünk a diszkrepanciára. Egyik oldalon a Bányász a kiesés szélén, egyre kevesebb pénzből gazdálkodva bízik a túlélésben, jó esetben és békeidőben (szép idő, friss szotyival) akár 350-400 nézőt is bevonzva a Balaton partról, a másik oldalon pedig épül egy új stadion , amelyet már az elkészülte előtt bővítenek...

Izééééé. Hol van a logika ? Próbálom megfejteni: a csapat "lekerül" a megyei osztályba. Jó. Parázs meccseket vív majd a Balatoni Vasassal , valamint a Világosi Előrével. Jó. Olyan csapatokat és futballistákat láthat a helyi közönség, akikről eddig csak álmodoztak. Az új edző támadófocit ígér, még átlövőket is hozat a kézicsapat mintájára. Lesznek olyan meccsek, ahol egy gólnál is több esik a 90 perc alatt. A nézők visszatérnek a lelátókra és...És nem az lenne logikus, hogy már most kezdjenek el építeni MÉG egy stadiont ?! Mondjuk a kórház helyén.

Akinek van jobb - ennél logikusabb - magyarázata, kérem írja meg nekem. Addig is: Hajrá Bányász ! Csak előre Siófok !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1216504258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása